Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

 

img_9326Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ și de Asociația TEAM Târgu-Jiu, o organizație non profit care are ca scop principal dezvoltarea tinerilor, vor organiza, pe data de 21 decembrie, un spectacol caritabil pentru ajutorarea lui Andrei, un băiețel în vârstă de cinci, care suferă de o malformație din naștere şi care se află într-un centru al statului.

Spectacolul umanitar „Trup și suflet pentru Andrei“ se va desfășura la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, de la ora 19:15.  Pretul biletului este de șapte lei, iar toți banii care se vor strânge vor fi donați în contul copilului care suferă de afecțiunea „picior strâmb congenital bilateral varus equin flexus drept”

Andrei are vârsta de cinci ani și trăiește în Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu Jiu. El s-a născut cu o malformație la bazin și, din acest motiv, nu se poate deplasa pe propriile picioare. Familia nu s-a putut ocupa de el și l-a lăsat în grija statului.

Cel mai important cadou

15239233_1151434588275412_1554133581_n-1

Andrei era nevoit să stea mai mult în pat, până în urmă cu o lună, când o fundație din București i-a dăruit un cărucior adaptat vârstei și nevoilor sale.

„A mers în acest an la grădiniță, iar, la început, educatoarea ne solicita un însoțitor, pentru că el nu se putea deplasa singur. Am făcut o înțelegere cu Centrul de nevoi speciale și am găsit o voluntară, care să-l însoțească pe Andrei. Acum, el a primit un cărucior special de la fundația «Motivation».

Are autonomie personală. Va merge cu acest cărucior la grădiniță“, ne spune Gheorghe Zisu, directorul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu Jiu, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj.

Operația poate fi realizată

Andrei poate fi operat, pentru a se putea deplasa pe propriile picioare. Gheorghe Zisu a spus că băiețelului i s-a efectuat o evaluare completă la un spital din București. „Vream să-l vedem mergând. Eu chiar mi-am propus un target: să termin cu asistența socială, atunci când o să-l văd mergând pe Andrei. Operația se poate face. Am mers la Spitalul pentru copii «Grigore Alexandrescu» din București, unde i s-a făcut o evaluare completă“, a precizat Gheorghe Zisu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.