Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cea de a 24-a ediție a Festivalului Cântecului Popular Românesc „Maria Lătărețu” s-a încheiat joi seara, marele trofeul fiind adjudecat de o talentată solistă din județul Teleorman. Simona Alexandru are 25 de ani și este câștigătoarea mai multor trofee și premii importante de-a lungul carierei sale. 

Festivalul „Maria Lătărețu” se adresează tuturor interpreților de cântec tradițional românesc și este organizat de Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local Târgu-Jiu, Ansamblul „Doina Gorjului”, Școala Populară de Artă, CJCPCT Gorj, dar și Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Principalul finanțator este „Doina Gorjului”, în total fiind alocată suma de 150 mii lei pentru organizarea festivalului. Unele premii sunt oferite și de celelalte instituții. Joi seara a avut loc Gala premiilor „Maria Lătărețu”, trofeul festivalului fiind câștigat de solista vocală Simona Alexandru, din județul Teleorman. Premiul i-a fost înmânat de președintele juriului de anul acesta. „Cântecul mi-l aduc din comuna Didești, județul Teleorman, le culeg de la lăutari bătrâni din satul natal. Talentul și dragostea pentru folclor le am de la șapte ani, când ascultam și cântam cântecele pe care le auzeam la radio.  Acest trofeu obținut la unul dintre cele mai importante Festivaluri din România mă onorează și mă bucură foarte mult. El înseamnă mult pentru mine. Am emoții, dar vreau să mulțumesc juriului și organizatorilor acestui festival”, a spus Simona Alexandru, marea câștigătoare a Festivalului Național al Cântecului Popular „Maria Lătărețu!”.

Câștigătorii celei de a XXIV-a ediții a Festivalului „Maria Lătărețu”

Foarte mulți tineri talentați au participat și anul acesta la Festivalul „Maria Lătărețu”, o parte fiind răsplătiți cu premii. Astfel, mențiuni au obținut soliștii vocali Alina Parnescu, Gabriel Gorjanu Gîlea și Iulian Urlea, dar și soliștii instrumentali Georgiana Dulcu-caval, Denis Broască-vioară și Victor Argint-vioară.

Ioana Lătărețu, nora regretatei Maria Lătărețu, a oferit două premii speciale, care au fost primite de Anca Tămîși și Ioana Milculescu. Premiul III a fost obținut de solistul instrumental Răzvan Croitoru-vioară și de interpreta Geanina David. Premiul al II-lea a fost obținut de gorjeanul Adrian Ologu, pregătit de Teodora Pană de la Școala Populară de Artă Târgu-Jiu și instrumentistul talentat Andrei Mihalache-vioară, tot din Gorj, elev al Liceului de Arte din municipiu. Premiul I a fost câștigat de solista vocală Silvia Timiș din Maramureș și de naistul gorjean Daniel Șoșoi, urmaș al celebrei Iustina Băluțeanu! Felicitări tuturor participanților!

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.