Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Talentatele soliste Larisa Cârlugea și Alina Parnescu, ambele din orașul Rovinari, au câștigat trofeele Festivalului „Mândră floare … trandafir”, organizat de autoritățile din comuna Rășinari, județul Sibiu. Minunatele adolescente sunt pregătite de interpreta Emilia Drăgotoiu-Nanu. 

larisa carlugea festival alina parnescu 3

Primăria comunei Rășinari din județul Sibiu, alături de SC Cărticica cu Povești, SASCUT din județul Bacău, au organizat sâmbăta trecută prima ediție a Festivalul Național de Folclor „Mândră Floare … Trandafir”.  Evenimentul a avut loc la Căminul Cultural Rășinari. „Mândră floare… trandafir” a fost un festival de excepție care s-a adresat tinerilor interpreți, fiind și o rampă de lansare a iubitorilor muzicii populare românești. Competiția s-a adresat soliștilor vocali și instrumentiști, grupurilor vocal – instrumentale și coregrafice care se apropie cu dragoste și respect de cântecele și dansurile tradiționale românești din toate zonele folclorice ale țării, potrivit organizatorilor. Concurenții au evoluat în cadrul a 7 subsecțiuni: soliști vocali muzică populară SUBSECȚIUNEA FOLCLOR, soliști vocali muzică populară SUBSECȚIUNEA IDOLUL MEU, soliști vocali muzică populară SUBSECȚIUNEA CREAȚIE,  1 + 1 – SUBSECȚIUNEA KARAOKE, subsecțiunea CÂNTEC PENTRU MAMA, instrumente, Dor …dor (doină), secțiunea Ansambluri-grup de dansuri.

larisa carlugea 1 larisa carlugea 22

Alina Parnescu și Larisa Cârlugea, marile câștigătoare

Interpreta Larisa Cârlugea a câștigat Trofeul Festivalului „Mândră floare … trandafir” la secțiunea „Idolul meu” și trei premii I la alte trei secțiuni din concurs. „A fost o competiție strânsă, cu multe emoții. Înainte participasem la Târgu-Jiu, la festival, și venind de la un concurs de unde am luat trofeul și ducându-mă la altul unde am luat iarăși trofeul a fost o senzație extraordinară. Îmi dau seama că munca mea dă roade și făcând ce îmi place, dau sens vieții. Deci, a fost minunat, o săptămână de neuitat”, a spus Larisa Cârlugea.

Alina Parnescu a câștigat trofeul pentru un artist complet, dar și două premii I la două secțiuni din concurs la care a participat. „A meritat toată oboseala. A fost o experiența foarte interesantă. M-am bucurat la câștigarea trofeului pentru artist complet! Dar, m-am bucurat și pentru Larisa, două gorjence câștigătoare ale trofeelor! Am rămas cu forțe noi și cu mult mai mult curaj. Au fost mai multe subsecțiuni la acest festival, iar eu am participat la secțiunea «Folclor» unde a trebuit să interpretăm o doină și un cântec. Am mai participat la secțiunea «Creație», unde am interpretat un cântec din repertoriul propriu și la secțiunea «Idolul meu», unde a trebuit să interpretăm un cântec din repertoriul unui artist îndrăgit. Despre anul acesta, pot spune că a fost mai solicitant din punct de vedere al școlii și nu prea mi-a permis timpul să mă ocup și de celelalte pasiuni, dar acum că vine vacanța, voi încerca să particip la cât mai multe festivaluri”, a spus, pentru Revista Cult-ura, solista Alina Parnescu.

„Mândră-Floare-...-Trandafir” alina parnescu 2 alina parnescu 21 alina parnescu 233 larisa carlugea 1

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.