Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

O nouă ediție a expoziției naționale „Desenul post Brâncuși” va fi organizată pe 16 martie, zi în care marele sculptor Constantin Brâncuși a trecut în neființă.  Evenimentul debutează la ora 17:00, în cadrul programului cultural național „Colocviile Brâncuși”, Filiala Târgu-Jiu a UAP din România.

„Desenul post Brâncuși” este o manifestare expozițională de grup a artiștilor profesioniști din România (absolvenți ai unei forme de învățământ artistic: licență, master sau doctorat) realizată cu ocazia manifestărilor prilejuite de comemorarea a 61 de ani de la trecerea în eternitate a sculptorului Constantin Brâncuși. Expoziția va fi realizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, Centrul de Cercetare Documentare și Promovare ,,Constantin Brâncuşi”, Institutul Cultural Român, Uniunea Artiștilor Plastici din România și Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

Organizatorii au făcut următoarele precizări: „Tehnica, dimensiunea și modalitatea stilistică de abordare a desenului sunt la latitudinea fiecărui artist, cu condiția ca intervențiile cromatice să nu depășească 20% din imagine, preponderent rămânând expresia alb-negru, cu excepția lucrărilor realizate în creioanelor colorate, marker și pastel. Fiecare artist va aduce sau va trimite maxim 3 lucrări). Se acceptă lucrări realizate în următoarele tehnici: cărbune, creion , grafit, tuș, cerneală, laviu, pastel, marker, creioane colorate. Nu se acceptă gravuri și nici un fel de print. Artiștii selectați de comisia de jurizare se vor regăsi deopotrivă în expoziție și în catalog”.

Evenimentul se desfășoară pe etape, prima fiind trimiterea lucrărilor în format electronic. Participanții vor trimite lucrările fotografiate într-un în singur folder. Acestea vor fi realizate în format electronic JPG, rezoluție 200 dpi, poza de ansamblu pe fundal neutru, și vor fi trimise pe adresa de e-mail [email protected] , în perioada 19-24 februarie, 2018. Fotografia fiecărei lucrări va fi însoțită de un fișier text cu următoarele datele de identificare: nume artist, titlul lucrării, dimensiunea, tehnica, anul execuției. Date contact artist : adresa de E-mail, site, nr. de telefon și adresă poștală. Nu sunt acceptate lucrările a mai multor artiști în același folder.

Faza a două este reprezentată de jurizarea lucrărilor trimise pentru expoziția Națională ”Desenul post Brâncuși”, 26 – 27 Februarie, 2018. Comisia de jurizare a lucrărilor este stabilită de Filiala Târgu-Jiu a UAP din România și de către Centrul de Cercetare Documentare și Promovare ,,Constantin Brâncuşi”. În a treia fază se vor comunica rezultatele în format electronic pe adresele de e-mail ale artiștilor participanți în data de 28 Februarie, 2018. Ultima fază este reprezentată de predarea lucrarilor: în perioada 5 MARTIE – 9 MARTIE 2018, la adresa: Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu “, strada Geneva nr.8, cu specificația: Pentru expoziția „Desenul post Brâncuși”.
Lucrările livrate prin curier vor fi primite numai la această adresă!

Comitetul curatorial al expoziției este format din Pavel Șușară, Mihai Țopescu, Vlad Ciobanu, Florin Gheorghiu, Doru Strâmbulescu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.