Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Trei lucrări de artă din cele 18 oferite spre vânzare în cadrul expoziției «Împreună pentru Cumințenia pământului» au fost achiziționate în prima zi. În aceste condiții, organizatorii, Filiala Gorj a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) a decis prelungirea expoziției până pe data de 8 iunie.

IMG_8349

Banii obținuți din vânzarea lucrărilor vor fi virați în conturile de subscripție publice deschise de Guvern pentru achiziționarea „Cumințeniei Pământului“. „Invităm în continuare iubitorii de artă, oamenii de cultură, persoanele publice, politice sau private, să achiziționeze cât mai multe lucrări de artă ale artiștilor plastici gorjeni, pentru atragerea de fonduri necesare subscripției publice demarate de Guvernul României privind achiziționarea lucrării „Cumințenia Pământului” de Constantin Brâncuși“, a spus Vasile Fuiorea, președintele UAP Gorj.
Vor fi expuse în continuare spre achiziție lucrări ale artiștilor: Mihai Țopescu, Valer Neag, ,Gheorghe Plăveți, Florin Gheorghiu, Iliana Gheorghiu, Florin Hutium, Ștefan Strâmtu, Lucica Popescu, Romana Topescu, Dan Semenescu, Petru Birău, Constantin Dobrițescu, Dan Adrian Bândean, Andreea Medar, Bogdan Epure.

Primii cumpărători

IMG_8350

Expoziția a fost deschisă luni, 30 mai. Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, împreună cu cei doi viceprimari, Aurel Popescu și Adrian Tudor, au fost primii cumpărători de la expoziția cu vânzare. 18 artiști și-au expus lucrările. „Am dorit să fim primii care achiziționăm o lucrare din această expoziție. Ne dorim foarte mult ca acest gest, pe lângă faptul că am reușit să fim alături de această inițiativă să fie un exemplu pentru cetățenii municpiului Târgu Jiu, oameni de afaceri și pentru alte persoane publice. În afară de această achiziție, participăm și la strângerea de fonduri care se organizează la nivelul Primăriei Târgu Jiu“, a spus viceprimarul Adrian Tudor.

15.000 din vânzarea lucrărilor de artă

Dacă vor fi vândute toate lucrările, atunci suma totală s-ar ridica la 15.000 de lei. „Am făcut un calcul estimativ și, în cazul în care se vor vinde toate lucrările, suma va ajunge la 150 de milioane lei vechi. Prețurile de vânzare sunt la valoarea de atelier. Sunt lucrări în toate genurile artei: de grafică, de pictură, de sculptură, tehnică mixtă. În funcție de feed-back-ul expoziției o să decidem prelungirea acesteia până pe data de 8 iunie, a spus Vasile Fuiorea, președintele UAP Târgu Jiu“.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.