Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

 

Trei cicliști belgieni vor pedala pe mai multe trasee din județul Gorj, în cadrul unei campanii, pentru a colecta fonduri destinate dezvoltării serviciilor de îngrijire a bătrânilor. 

Fundația „The Open Network for Community Development“ organizează a doua etapă a campaniei „Pedalăm pentru Vârstnici“, prilej cu care se va vizita și orașul Târgu Jiu. Cicliștii vor pedala 800 de kilometri în toată România.

„Proiectul își propune identificarea împreună cu decidenții politici locali, județeni, naționali, a unor soluții sustenabile pentru acoperirea nevoilor de servicii a populației vârstnice. Campania de informare și promovare a serviciilor de îngrijiri la domiciliu „Pedalăm pentru Vârstnici” se desfășoară în cadrul proiectului. În cadrul campaniei, trei cicliști belgieni au aterizat vineri, 9 iunie 2017, pe aeroportul din Timișoara. Ei pedalează peste 800 km cu scopul de a promova necesitatea serviciilor de îngriiri la domiciliu pentru bătrânii din România, dar și de a colecta fonduri necesare inițierii acestor servicii în comunități rurale din România! Din Timișoara, cicliștii belgieni se îndreptă către Lipova și apoi, în data de 14 iunie,  către Târgu Jiu“, se arată într-un comunicat al Fundația „The Open Network for Community Development“.

Proiect implementat în cinci comune

Organizația româno- flamandă implementează proiectul „Comunități Rurale Active în Furnizarea și Monitorizarea Serviciilor de Îngrijiri la Domiciliu – Creșterea accesului la servicii medico-sociale la domiciliu a bătrânilor din 5 comunități rurale”, proiect ce se desfășoară pe perioada a 20 de luni, din 1 martie 2016 până în 31 octombrie 2017, și este co-finanțat printr-un grant de 74.050 CHF din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.  Proiectul se desfasoară în cinci comunități rurale din cinci regiuni ale Romaniei: Nord-Est (Moldovița, județul Suceava), Vest (Armeniș, județul Caraș-Severin), Nord-Vest (Batăr, județul Bihor), Sud-Est (Dumitrești, județul Vrancea), Centru (Bunești, județul Brașov).

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.