Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

traseele montaneTraseele montane pot să fie o variantă foarte bună pentru turismul din județul Gorj, iar dacă întâlnești tineri care transformă asta într-o pasiune atunci cu siguranță totul poate să fie de neuitat. Un astfel de tânăr este și Alexandru Ducu, cel care a pus bazele Căsuței Răsturnate, din Bumbești Pițic, care vrea să le arate celor care vin la el că sunt mult locuri ce merită descoperite, în județul lui.

Ducu, cum îi place să i se zică, împreună cu mai mulți prieteni, s-a hotărât să ducă turiștii prin acele locuri unde se ajunge greu cu mașina, cum ar fi Curmătura Oltețului, Vârful Nedeia sau Lacul Petrimanu, mai ales după cei care vin în județul Gorj îl întreba mereu ce pot să mai facă, după ce au vizitat principalele obiective turistice:

„M-am hotărât să fac asta după ce mulți mă întrebă ce pot să facă mai mult de două – trei zile în județul nostru, pentru a nu se plictisi. Eu unul cred că pe lângă obiectivele deja cunoscute, cum ar fi Peștera Polovragi, Peștera Muierii sau Rânca, trebuie să le oferim și altceva turiștilor pentru a nu se plictisi.”

traseele montaneȘi pentru ca totul să fie făcut ca la carte, Ducu s-a și gândit deja la două trei trase pe unde să-i ducă pe turiști, iar unul dintre ele ar fi:

„Primul traseu la care m-am gândit are ca punct de plecare Căsuța Răsturnată, iar prima oprire ar fi la Pădurea Colorată, un adevărat templu al naturii construit de domnul Țopescu. După această primă oprire urmează Mânăstirea Polovragi și Peștera Polovragi, unde turiștii vor putea afla despre legenda lui Zamolxe. Vom continua traseul pe Cheile Oltețului, vom urca la Curmătura Oltețului, după care vom coborî la Lacul Petrimanu. Acest traseu durează cam opt ore”.

traseele montaneCei care vor alege să meargă cu Ducu pe munte trebuie să știe că vor primi din partea acestuia, dar și a prietenilor săi, o masă plină cu produse tradiționale:

„Cei care vor merge cu noi pe munte, pe lângă peisajele pe care le vor descoperi, vor primi din partea noastră și o masă cu produse tradiționale, pentru ca totul să fie perfect și să țină minte toata viața această ieșire în natură.”

Un alt traseu pregătit de tânărul din Bumbești Pițic este în zona Râncă, iar pentru cei care sunt pasionați de off road le este pus la dispoziție un traseu, de două – trei ore, în apropiere de Căsuța Răsturnată.

Pentru cei care vor să-l găsească pe Ducu și să încerce un traseu propus de el îl pot găsi fie la Căsuța Răsturnată, din Bumbești Pițic, județul Gorj, fie pe pagina sa de Facebook https://www.facebook.com/alex.ducu1.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.