Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Stațiunea Rânca, de la poalele Transalpinei, cea mai înaltă și frumoasă șosea din România, a răsunat de sunetul tobelor și al chitarelor la primul festival rock organizat pe o pârtie. Sute de persoane, iubitori ai muzicii rock au participat la prima ediție a Transalpinei ROckFest, festival organizat de Consiliul Județean Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, Școala Populară de Artă Târgu Jiu și Asociația „Acasă la Brâncuși“.

În festival au concertat șase trupe binecunoscute publicului din România: KEMPES, Krypton, 9,7 Richter, The Rock / Tribute AC/DC, Vița de Vie și Vunk, precum și tânărul instrumentist gorjean Radu Pupăzan, cu un recital de percuție.  Sute de turiști pasionați de muzica rock au asistat la recitalurile cunoscuților artiști. Locul de desfășurare a festivalului a fost platoul de la intrarea în Rânca dinspre Novaci.

Festivalul a fost organizat de autoritățile locale și județene din Gorj, alături de proprietarii pensiunilor din Rânca, cu scopul de a crește numărul turiștilor din zonă. Înainte de recitalurile care au încheiat festivalul, spectatorii s-au bucurat de un foc de artificii. „Mi-a plăcut, am știut din timp că se va organiza. Îmi doream să văd și să ascult Vița de Vie, așa că am venit! A fost frumos focul de artificii. Vineri seara a fost prea frig, dar astă seară a fost ok”, a spus Miruna Popa din Craiova. „Ascult muzică rock, îmi place, așa că nu aveam cum să lipsesc! Foarte frumos a fost”, a spus Antonio Ghidiceanu. Mașini cu numere de Iași, Constanța sau Buzău puteau fi întâlnite în parcarea din apropierea scenei. Cătălin Mitroi, unul dintre principalii investitori din Rânca, a declarat că, datorită evenimentului, în Rânca au urcat mii de turiști, gradul de ocupare a spațiilor de cazare fiind un motiv de bucurie, dar și de a mai organiza astfel de acțiuni în viitor. Festivalul a beneficiat de sprijinul Serviciului Public SALVAMONT Gorj, Inspectoratului Județean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj, Grupării de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești” din Craiova, al Primăriilor și Consiliilor Locale Novaci și Baia de Fier, al obștilor „Bercești – Vlădoi” și „Cerbul”, al pensiunilor „Teleschi Rânca” și „Eden”.

De asemenea, vineri, 28 iulie, în prezența unui public mai puțin numeros din cauza temperaturilor scăzute, tot la Rânca, Asociația Concesionarilor „Corneșul Mare” a organizat un concert de muzică folk, având ca parteneri Consiliul Județean Gorj și Asociația ”Unitate de suport pentru mediu și arii protejate”. Au cântat: Dinu Olărașu, Dan Vană, Andrei Păunescu, Ovidiu Mihăilescu, Cătălin Stepa și Filip Cârciumaru.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.