Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13989617_10206994302324643_2023928010_nLa Rânca va avea loc, în perioada 19-21 august, „Transalpina Fest”, un complex de evenimente desfășurate în cadrul Programului de promovare turistică al județului Gorj- „Vino acasă la Brâncuși!”, aflat la cea de-a treia ediție. Programul a fost lansat în 2014 de Consiliul Județean Gorj, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism și Primăria Municipiului Târgu Jiu, în fiecare an adăugându-se noi parteneri. Nenumărate surprize îi așteaptă pe turiștii care vor alege Rânca pentru sfârșitul acestei săptămâni!

Programul „Transalpina Fest” are ca scop promovarea turismului montan din Gorj, a drumețiilor în natură, într-un peisaj spectaculos care poate oferi călătorului emoții și experiențe de neuitat. Transalpina, Drumul Regelui, este tranzitată în perioada de vară de zeci de mii de turiști care admiră priveliștile și se bucură de aerul curat al muntelui. Prin evenimentele organizate pe parcursul celor trei zile la Rânca, turiștii vor avea parte de un program complex care să le ofere distracție și relaxare, concursuri sportive (mountain bike, motociclete, buggy-cars), spectacole, dar și prezentarea de meșteșuguri populare, produse tradiționale și bucătărie ciobănească, propunându-le să petreacă un week-end de excepție în Gorj.

Programul integral al manifestărilor

14037675_10206994310244841_1766818600_oPotrivit reprezentanților Consiliului Județean Gorj, vineri, 19 august, după deschiderea oficială de la ora 17.00 vor susține concerte naistul Nicolae Voiculeț, Ansamblul folcloric „Maria Lătărețu”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” care are ca invitați de marcă pe artiștii Sava Negrean Brudașcu și Dumitru Fărcaș. Sâmbătă, 20 august, este ziua pasionaților de mountain bike, participanții întrecându-se în probe dificile pe traseu montan în cadrul concursului „Transalpina Bike Fest” dar și ziua motocicliștilor care vor circula în paradă până la Târgu Jiu, unde vor vizita Ansamblul Brâncușian „Calea Eroilor”. Seara se va încheia cu un concert rock în care vor evolua formațiile Trooper și Cargo. Duminică, 21 august, se vor desfășura concursurile de autocross buggy și Festivalul de folclor pastoral „Transalpina”, eveniment ce reunește formații folclorice din Novaci, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Runcu și Hunedoara. Pe parcursul celor trei zile turiștii pot vizita Târgul de meșteri populari și produse tradiționale din Gorj, Vâlcea, Argeș și Dolj, organizat pe platoul din fața Muzeului Civilizației Montane, la intrarea în Rânca dinspre Novaci. Copiii dar și adulții se pot distra cu face-painting, mimi, tir cu arcul și airsoft.

Organizatori

La realizarea ediției din acest an participă Primăriile Novaci și Baia de Fier, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși”, Asociația „Trix Bike”, Asociația „ACS Raideri Târgu Jiu”, Asociația Concesionarilor Corneșul Mare Rânca, Centrul Național pentru Informare și Promovare Turistică Târgu Jiu, precum și instituțiile subordonate Consiliului Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Serviciul Public „Salvamont” Gorj, Școala Populară de Artă Târgu Jiu și Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Organizatorilor li se alătură ca parteneri Obștile din zona Rânca, primăriile din Polovragi și Crasna, pensiunile „Gabriel”, „Eden” și „Cabana Teleschi”, Asociația „Libertatea Tinereții” și Decathlon.

Ce mai pot vizita cei care vin pentru prima dată în Gorj

Turiștii se vor putea caza și la pensiunile din zona Rânca-Novaci, dar și la cele din Polovragi sau Baia de Fier. La Baia de Fier poate fi vizitată Peștera Muierilor, la Polovragi-peștera cu același nume, dar și mănăstirea. Gorjul oferă o gamă largă de obiective turistice, de la mănăstiri, la Ansamblul Monumental Constantin Brâncuși de la Târgu-Jiu. De asemenea, la Rânca, cei dornici de aventură pot vizita Parcul proaspăt inaugurat, dar și Stâna Ștefanu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.