Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

14101744_10207033987916758_2024190399_nFrumusețile zonei montane din Gorj, respectiv Rânca, au atras mii de turiști în cele trei zile ale Transalpina Fest, manifestare cultural-artistică, care a avut scopul de a promova turismul montan din județul nostru. Chiar dacă vineri după-amiază, în prima zi a festivalului, ploaia a încurcat puțin planurile organizatorilor, sâmbătă și duminică, cei care au urcat în Rânca s-au bucurat de toate acțiunile organizate de CJ Gorj în colaborare cu numeroase alte instituții. Chiar și ministrul de Externe al României, Lazăr Comănescu, a fost prezent la Rânca în prima zi a festivalului.

14060371_10207033988196765_849777811_oLa Rânca a avut loc, în perioada 19-21 august, „Transalpina Fest”, complex de evenimente desfășurate în cadrul Programului de promovare turistică al județului Gorj- „Vino acasă la Brâncuși!”, aflat la cea de-a treia ediție.

Pe parcursul celor trei zile, turiștii, dar și gorjenii care au ales Rânca, s-au distrat și au asistat cu multă bucurie la spectacolele și concertele susținute de Ansamblurile „Maria Lătărețu și „Doina Gorjului”, de trupele Cargo și Trooper, dar și de binecunoscuții Nicolae Voiculeț, naist de renume internațional, Dumitru Fărcaș și Sava Negrean Brudașcu și numeroși interpreți locali. Duminică după-amiază au avut loc și concursurile de autocross buggy, dar și Festivalul de folclor pastoral „Transalpina”, eveniment care a reunit formații folclorice din Novaci, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Runcu și Hunedoara.

De asemenea, turiștii au putut achiziționa produse tradiționale de la meșterii populari care au venit la Rânca. „Am adus la Rânca creațiile mele, sper să placă turiștilor. Vineri a fost un pic de ploaie, dar apoi s-a limpezit cerul. Așa este vremea la munte! Cred că a fost un festival reușit”, a spus meșterul Gheorghe Ciuncanu, singurul broder din județul Gorj. Creațiile sale au devenit cunoscute nu doar în România, ci și peste granițe, astfel că meșterul Ciuncanu poate fi numit „ambasador al Gorjului”.

Potrivit organizatorilor, în cele trei zile ale acestui festival, peste 5.000 de turiști au venit la Rânca, marea lor majoritate cazându-se aici, la pensiunile și hotelurile din zonă.

Organizatorii și partenerii lor

14101936_10207033987956759_401871594_nLa realizarea ediției din acest an au participat Primăriile din Novaci și Baia de Fier, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși”, Asociația „Trix Bike”, Asociația „ACS Raideri Târgu Jiu”, Asociația Concesionarilor Corneșul Mare Rânca, Centrul Național pentru Informare și Promovare Turistică Târgu Jiu, precum și instituțiile subordonate Consiliului Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Serviciul Public „Salvamont” Gorj, Școala Populară de Artă Târgu Jiu și Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Organizatorilor li se alătură ca parteneri Obștile din zona Rânca, primăriile din Polovragi și Crasna, pensiunile „Gabriel”, „Eden” și „Cabana Teleschi”, Asociația „Libertatea Tinereții” și Decathlon.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.