Tineri din șapte țări au venit în Gorj să învețe să facă afaceri

Tineri din șapte țări au venit în Gorj să învețe să facă afaceri

- in Business, Slider, Timp liber
0
9 vizualizari

Tineri cu vârste între 18 și 23 de ani, din șapte țări, participă la un proiect de dezvoltare a competențelor antreprenoriale, care se desfășoară în județul Gorj. Cei 35 de tineri au întocmit diferite planuri de afaceri pe care le-au prezentat în cadrul unei întâlniri.IMG_5543[1]
Proiectul este organizat de Centrul pentru Educație și Consultanță Instrumente Structurale (CECIS) și s-a derulat pe parcursul a nouă zile, astăzi fiind ultima de desfășurare. „Din fiecare țară participă cinci tineri. Tinerii sunt România, Bulgaria, Italia, Spania, Letonia, Estonia și Lituania“, a spus Adina Vladu, președinte al organizației CECIS.

În cadrul proiectului, tinerii au urmat o etapă teoretică și una practică, în care au pus în aplicare ideile de afaceri și chiar au vândut un anumit produs într-o comunitate. „Am discutat despre ce înseamnă să fi antreprenor în diferite concepte, de ce are nevoie pentru a începe o afacere și am încercat să identificăm ce pasiuni au și cum pot duce acestea la elaborarea unor scopuri în viață, pe baza cărora să-și inițieze o afacere. Au fost identificate nevoile la nivelul comunităților locale și la nivel de comunitate europeană, iar în baza acestora au găsit produse și servicii care ar putea fi elaborate. Am avut o vizită de studiu la un antreprenor din județul Gorj în domeniul agroturismului. Am pus în practică un exercițiu financiar și tinerii participanți au mers în comunitate și au vândut popcorn. Au venit cu diferite strategii de promovare și de vânzare, iar, la final, au obținut profit. Au fost inventivi în vânzarea produsului. Am elaborat planuri de afaceri în echipe, iar acum împărtășesc acest plan”, a explicat Adina Vladu.

Planurile de afaceri au fost prezentate într-un mod creativ

Ideile de afaceri au fost prezentate  în cadrul unei întâlniri la care au participat toți tinerii din cadrul proiectului. „Tinerii au pregătit câteva planuri de afaceri și își expun ideile într-un mod creativ, pentru a împărtăși și altor tineri din comunitatea locală ideile lor de afaceri”, a mai adăugat președintele CECIS.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.