Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Timișoara este orașul românesc ales pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021, a anunțat, vineri, Steve Green, șeful juriului, într-o conferință de presă desfășurată la sediul Bibliotecii Naționale a României, potrivit Agerpres.

tm

Orașul a fost ales de Juriul internațional de experți delegat de UE, condus de Steve Green. Joi și vineri a avut loc Selecția Finală a orașelor candidate la titlul de „Capitală Europeană a Culturii 2021”, orașele Baia Mare, București, Cluj-Napoca și Timișoara susținându-și prezentările în fața juriului. Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a afirmat că diversitatea culturală ne ține împreună, cultura fiind cea care generează un sens de apartenență la Europa.

După anunțarea orașului desemnat, primarul orașului de pe Bega, Nicolae Robu, a declarat că această victorie este una „de echipă mare”, echipa fiind „comunitatea timișoreană în ansamblul ei”. Edilul Timișoarei a subliniat că titlul de Capitală Europeană a Culturii obligă. „Este o răspundere uriașă. Suntem conștienți că greul de-acum începe!”, a spus Robu.

tn

El a anunțat că bugetul prevăzut pentru pregătirea anului 2021 este de 48,5 milioane euro, din care 20 de milioane de la bugetul local, 5 milioane de euro de la bugetul Consiliului Județean, circa 1,5 milioane de euro de la Comisia Europeană, restul urmând să vină de la bugetul de stat.

Pentru această competiție, Timișoara a concurat sub sloganul „Luminează orașul prin tine”.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.