Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Anul acesta are loc a XV-a ediție a „Zilelor Europene ale Arheologiei (ZEA)”, în perioada 14-16 iunie 2024. Muzeul Județean Teleorman, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, vă invită să participați la acest eveniment după următorul program:

– 14 iunie a.c., orele 11.00-14.00, „Ziua Porților Deschise” pe șantierul de cercetare arheologică preventivă de la Mănăstirea „Sf. Ioan Valahul”, com, Ciuperceni, jud. Teleorman.

Vor fi prezentate rezultatele preliminare ale cercetării arheologice preventive axată pe interiorul bisericii de la 1882 a satului Ciuperceni, mutat pe un nou amplasament ca urmare a unor inundații masive ale Dunării, în anul 1942. Actuala campanie de cercetare a început în luna aprilie a.c. În prezent, săpătura arheologică se efectuează la exteriorul bisericii de jur-împrejurul acesteia, acolo unde urmează a se realiza consolidarea fundației.

Vor fi prezentate și rezultatele primei campanii de cercetare arheologică preventivă, care s-a derulat în anul 2022 și care a adus unele elemente de noutate în ceea ce privește vechiul sat Ciuperceni.

– 14-16 iunie, orele 9.00-17.00 – „Zilele Porților Deschise”, cu intrare liberă la toate expozițiile muzeului, permanente sau temporare.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.