Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul Județean Teleorman, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, vă invită vineri, 12 aprilie a.c., la ora 12.30, la vernisajul expoziției „Povara insuportabilă a fericiri”, cu lucrări de pictură abstractă realizate de Florin Gheorghe-Mitrea.

Pânzele sunt incluse în ciclul „The Unbearable Burden Of Happiness” și sunt inspirate de frumoasa Viena, precum și de cărțile lui Milan Kundera. Au fost expuse și în cadrul altor expoziții, la Viena (iulie – 2019) și București (septembrie – 2022, mai – 2023).

După cum însuși se recomandă, Florin Gheorghe-Mitrea este „fiu al Alexandriei, crescut cu poveștile pământului teleormănean, fascinat de mirosul miriștei arse de soare, de plânsul salciei peste apa Vedei, de misterul adânc al pădurii din Siliștea”.

Deși profesia autorului este în domeniul bancar, Florin Gheorghe-Mitrea consideră că „juxtapunerea culorilor pe pânză este dependența mea, modul meu de a comunica cu lumea, de a o înțelege și de a o asimila în existență”, iar pasiunea pentru pictură „a fost în mine dintotdeauna, dar chemarea artei s-a intensificat în ultimii cinci-șase ani”.

Expoziția „Povara insuportabilă a fericiri” va putea fi vizitată până la data de 12 mai.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.