Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Teatrul de Comedie din București a împlinit ieri, 5 ianuarie, 61 de ani de activitate. De-a lungul acestor ani pe scena Teatrului de Comedie au urcat sute de actori, au fost puse în scenă mii de reprezentații și milioane de spectatori au contribuit la formarea unui teatru de familie. Evenimentul a fost marcat printr-un program inedit, care s-a desfășurat atât fizic, cât și online.

Teatrul de Comedie, din București, a împlinit 61 de ani

Aniversarea din acest an a fost dedicată cadrelor medicale care au fost în prima linie în lupta cu pandemia. „Aniversarea din acest an reprezintă un semn de prețuire pentru personalul medical, care a fost în prima linie în istovitoarea luptă împotriva pandemiei. Îi putem mulțumi astăzi pentru faptul că minunea întâlnirii din sălile de spectacole continuă să se petreacă.”, ne-au precizat reprezentanții teatrului.

Și tot cadrelor medicale le-a fost dedicată reprezentația cu numărul 100 a spectacolului „FIERARII” de Milos Nikolic, în regia lui Horațiu Mălăele. Totodată, spectatorii Teatrului de Comedie au putut urmări pe canalul de Youtube al instituției un recital susținut de Adrian Naidin.

Radu Beligan, primul director al Teatrului de Comedie

Prima piesă care s-a jucat pe scena Teatrului de Comedie a fost „Celebrul 702”, în regia lui Moni Ghelerter, iar primul director al instituției a fost Radu Beligan.

„Se știe că lumea actorilor este o lume dificilă, dar având avantajul de a-i cunoaște, am putut avea destulă diplomație și suficientă autoritate pentru a crea un climat nu numai de înalt profesionalism, dar și de dragoste între membrii familiei. Nu m-am considera niciodată un director în sensul autorității. Eram camaradul lor, care avea o muncă în plus. Nu stăteam niciodată în biroul directorial, ci numai pe scenă sau în ateliere.”, afirma Radu Beligan.

Din 2002 directorul Teatrului de Comedie din București este actorul George Mihăiță.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.