Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Locuitorii municipiului Târgu Jiu au participat într-un număr mare la festivitățile de Ziua Națională a României, care au început la ora 10,00 în Piața Prefecturii, prin intonarea Imnului de Stat. 

img_0038

A urmat, apoi, o slujbă religioasă susținută de un sobor de preoți, iar autoritățile locale au susținut alocuțiuni cu privire la însemnătatea celei mai mari sărbători a românilor. Reprezentanții instituțiilor statului și cei ai partidelor politice au depus coroane de flori la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu.

Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“ a susținut, apoi, un scurt recital, iar dansatorii au prezentat un spectacol. Autoritățile s-au prins în horă, alături de dansatori și cei prezenți. La final, a avut loc defilarea militarilor și reprezentanților instituțiilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Peste 2000 de porții de fasole cu cârnați 

Cei prezenți în Piața Prefecturii, dar și alte persoane, au venit la un restaurant din apropiere pentru o porție de fasole cu cârnați și vin fiert. Sala restaurantului a fost neîncăpătoare.

„Este o bucurie că foarte mulți târgujieni sunt împreună pentru o porție de mâncare tradițională. Suntem pregătiți pentru a face față tuturor solicitărilor. Am pus la dispoziție 2100 de porții. Din păcate, sala nu este atât de mare și oamenii sunt nevoiți să intre în două sau trei serii“, a spus viceprimarul orașului Târgu Jiu, Adrian Tudor.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.