Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Târgujianul Andrei Mărgeloiu, absolvent al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“ Târgu Jiu, student, în prezent, la Universitatea UCL din Londra, a făcut parte din echipa prestigioasei instituții de învățământ superior care a participat la un concurs de informatică destinat universităților din nord-vestul Europei.

Andrei a făcut parte din echipa care s-a clasat, în final, pe locul 11 din cele 114 grupuri formate din câte trei studenți care au participat la competiție. În urma acestui rezultat, echipa târgujianului a ocupat primul loc dintre universitățile din Londra care au participat la concursul internațional de informatică.

„A fost un concurs de programare algoritmică, asemănator cu Olimpiada națională de informatică, la care participă echipe formate din câte trei persoane de la aceeași universitate. La concurs au participat echipe de la universități din Scandinavia, Marea Britanie, Germania, Benelux și Irlanda“, ne-a spus Andrei Mărgeloiu.

Echipa din care a făcut parte Andrei a fost medaliată

Echipa din care a făcut parte Andrei Mărgeloiu a fost medaliată. „Echipa formată din Andrei Mărgeloiu, Georgi Georgiev și Pranav Murugappan a ocupat locul I între universitățile din Londra și locul 11 în clasamentul total, câștigând o medalie“, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Universității UCL din Londra.

Andrei ne explică faptul că toate probele s-a desfășurat contratimp: „Concursul a avut 11 probleme, iar punctajul se calculează în funcție de numărul de probleme corecte, cât și de cât de repede reușești să le rezolvi“, a mai spus Andrei Mărgeloiu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.