Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

17016133_1038099692961067_3374862049349962728_o„University College London” (UCL), o prestigioasă instituție de învățământ superior din Anglia, a fost reprezentată la un concurs internațional de informatică de o echipă formată din trei studenți, dintre care doi au fost români. Unul dintre ei este târgujianul Andrei Mărgeloiu, absolvent al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” și medaliat cu aur la mai multe ediții ale olimpiadei naționale de informatică.

Echipa din care a făcut parte Andrei a participat la un concurs care s-a desfășurat, inițial, între universitățile din Marea Britanie, după care s-a calificat la faza pe nord-vestul Europei, unde, de asemenea, a obținut un rezultat de excepție.

„Prima dată, competiția a fost la nivelul Marii Britanii și am reușit să ne calificăm mai departe la competiția pe nord-vestul Europei, unde am obținut o medaliaeși una dintre cele mai bune clasări între universitățile din Marea Britanie. În ultima lună, compania «Google» a organizat un concurs la nivel mondial, de natură algoritmică, iar problema a fost dată spre rezolvare studenților și specialiștilor din domeniu.

A fost un concurs deschis pentru oricine a dorit să participe. Problema a fost de optimizare, iar echipele trebuiau să creeze un algoritm care să facă redarea cât mai rapidă a videoclipurilor de pe Youtube. Algoritmul nostru a fost cu 0,2% mai lent decât algoritmul cel mai rapid. Echipa mea s-a calificat la etapa finală, la care sau mers primele 50 de echipe din toată lumea”, povestește studentul Andrei Mărgeloiu.

Cea mai tânără echipă din concurs

Faza finală a concursului desfășurat la nivel mondial s-a organizat la sediul „Google” din Paris. Andrei a făcut parte dintr-o echipă alături de un alt student din România și unul din Polonia. „Am făcut echipă cu alți doi studenți din anul I. Am fost cea mai tânără echipă care a participat la etapa globală, ceea ce a însemnat că a fost o echipă din care a făcut parte studenți de anul I”, ne spune Andrei.

Locul 36 la nivel mondial 

De această dată, concurenții au avut de rezolvat o nouă problemă. Echipa din care a făcut parte tânărul târgujian s-a clasa pe locul 36, iar conducerea UCL i-a felicitat pentru locul ocupat.

„Algoritmul nostru a fost cu 1% mai neperformant decât cel câștigător. Problema, de această dată, a fost tot de optimizare, în care trebuia să amplasăm routere de wi-fi într-o clădire de o suprafață foarte mare, cum ar fi stadion sau o sală de spectacole, pentru ca aria de acoperire să fie maximă, iar costul să fie cât mai mic. Toți participanții aveau experiență la concursurile de acest gen, iar noi am fost la prima participare. Ne-am clasat pe locul 36 la faza finală. Primele zece locuri au fost ocupate de echipe din Rusia”, ne-a mai explicat Andrei.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.