Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Târgujianca Ioana Trușcă începe să se facă remarcată în arhitectura românească, deși a absolvit de numai un an Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu“ din București. Și-a trecut în portofoliu mai multe realizări, care privesc mai mult latura artistică a arhitecturii. De asemenea, Ioana Trușcă a fost inițiatoarea unei prezentări inedite a cărbunelui, care a căpătat valențe artistice. „Expo Carb Form“ este expoziția în care au fost prezentate lucrările studenților de la Arhitectură.

IMG_0580
Ioana Trușcă își desfășoară activitatea în cadrul biroului cunoscutului arhitect Justin Baroncea. Proiectele de suflet au fost amenajarea unor spații de expoziții în Timișoara și în București. „În cadrul biroului lucrăm constant la proiecte de amenajare. Proiectele la care mi-a făcut o plăcere deosebită să lucrez au fost cele de amenajări de expoziții. Am lucrat pe Ar Club Gabroveni și la Aiurart, o galerie interesantă din Timișoara. Pentru Aiurart am gândit amenajarea expoziției și am propus anumite structuri, mini construcții pentru ca lucrurile să se desfășoare într-un anumit fel. Pentru Gabroveni am creat un nou mobilier. Am făcut ecrane de proiecte, suporturi de proiectoare“, ne-a spus Ioana Trușcă.

 

Își dorește să găsească calea de mijloc între arhitectură și grafică

Pasionată de grafică, tânăra vrea să găsească o cale de îmbinare cu arhitectura. Este marea sa dorință. „Deși îmi place arhitectura și îmi place foarte mult arta, am o afinitate și pentru grafică, iar dorința mea ar fi să găsesc o modalitate de a le combina cât mai bine. Există o legătură între cele două domenii și sunt multe proiecte în care grafica și arhitectura se intercalează. Mi-aș dori să găsesc calea de mijloc“, se destănuie tânăra gorjeancă.

Descoperă arhitectura646x404 (4)

Încă descoperă arhitectura și se confruntă cu dificultăți de care nu avea cunoștință în timpul facultății. „A fi arhitect în viața reală este foarte diferit de ceea ce învățăm la facultate. Mi se pare mult mai interesant, pentru că facem lucruri practice. Mi-am dat seama că sunt foarte multe detalii peste care în facultate am trecut foarte ușor, dar m-am lovit în proiecte reale și mă fac să îmi placă mai mult arhitectura“.
Ioana Trușcă a absolvit Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“.

Distribuie:

1 Comment

  • Magda Todea, 5 august 2016 @ 21:46 Reply

    Un om cum rar intalnesti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.