Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

A iubit de când se știe florile și acum un an de zile, datorită sprijinului primit de la cei care o iubesc, și-a deschis propria afacere în Timișoara. Târgujianca Anca Lupu aduce bucurie în sufletele și pe chipurile celor care primesc în dar minunatele aranjamente/cutii florale create cu migală, pasiune și multă-multă dragoste de frumos! Talentata târgujiancă s-a stabilit în Timișoara, acolo unde a și absolvit Facultatea de Litere și unde s-a angajat. Departe de casă, Anca Lupu a reușit, ca în scurt timp, să pună pe picioare o frumoasă și de succes afacere și se autointitulează „un om FERICIT”! Despre cum s-a născut iubirea pentru flori, dar și ideea afacerii „Peonies & Hydrangea” (bujori şi hortensii, florile preferate ale Ancăi!)- aranjamente florale în cutie, vă invităm să aflați în interviul de mai jos.

anca-lupu-e            anca-lupu-floicele

Reporter: Anca, mulțumesc. Să începem cu perioada petrecută la Târgu-Jiu: ce școli ai absolvit aici?

Anca Lupu: Am locuit la Târgu-Jiu până la 19 ani, când am terminat liceul, perioadă de care mă leagă multe amintiri frumoase și prietenii speciale. Am fost eleva la Școala Generală Nr. 6, iar apoi am studiat la Colegiul Național „Spiru Haret”, specializarea Filologie – Limba Franceză Bilingv.

Rep.: Ce amintiri din copilărie îți vin în minte când spui „flori și frumos”?

A.L.: De când eram copil, am iubit florile. Pe de-o parte, una dintre cele mai bune prietene ale mamei avea o florărie, chiar la noi în cartier, iar eu eram atât de fascinată de munca ei, încât o rugam pe mama, în fiecare weekend, să mergem să o vizităm la atelier. O urmăream cu orele cum realiza buchetele de mireasă și-mi aduc aminte că le spuneam, atât ei, cât și mamei, ca eu îmi doresc să fac aranjamente florale pentru nunți, într-o zi. Prietena mamei râdea și mă sfătuia să mă mai gândesc, pentru că presupune multă muncă. Dar asta nu m-a speriat! Pe de alta parte, acasă aveam mereu flori în vază. Mama primea des flori dar, chiar și-atunci când nu primea, cumpăra flori proaspete sau le aducea din grădina bunicii.
anca-lupus

Rep.: Ai plecat la facultate. Cum te-ai decis asupra profilului, orașului?

A.L.: Limba franceză este și va rămâne mereu una din limbile străine de suflet, motiv pentru care am și plecat la Timișoara, pentru a urma cursurile Universității de Vest, Facultatea de Litere, Secția Franceză-Engleză. Nu mi-a fost greu deloc să aleg Timișoara. Atât mama, cât și tatăl meu au studiat aici și erau amândoi fascinați de acest oraș, îmi povesteau cu drag. Prin urmare, decizia a venit firesc, normal. în plus, Facultatea de Litere din Timișoara este renumită. Am absolvit în 2007 și, de atunci până în prezent, am devenit timișoreancă cu acte în regulă. Iar din 2008 lucrez la unul dintre cei mai importanți furnizori de echipamente electronice pentru industria auto, Continental Automotive Romania.
peonie

Rep.: Când ai pus bazele afacerii tale cu flori? Cum a început totul?

A.L.: Cum îți spuneam, de când eram copil, am iubit florile și am visat ca într-o zi să mă ocup de evenimente, de tot ceea ce înseamnă aranjamente florale. Pe lângă asta, ador să fac cadouri și pun foarte mult suflet atunci când trebuie să îl aleg, să îl pregătesc. Prietenii mei îmi cer mereu să am grijă de fiecare detaliu atunci când este nevoie de un cadou.

Îmi place să selectez cu atenție fiecare articol pentru că eu cred că micile detalii fac mereu diferența. Și cred că un cadou perfect trebuie să fie mereu însoțit de flori. Așa că, mi-am zis că nu este o idee mai bună decât aceea de a combina lucrurile de care sunt pasionată și am început să creez cutii cu flori! Am vrut să ofer altceva decât era în momentul respectiv pe piață.

Când a venit timpul să denumesc afacerea, a fost firesc să aleg numele florilor mele preferate: bujori şi hortensii. Peonies & Hydrangeas a pornit la drum în august 2015 cu aranjamente florale în cutie, livrate atât în Timișoara, cât și în țară. Din vara acestui an ne-am extins și ne ocupăm de tot ceea ce înseamnă flori și decor de evenimente.

ppp

Rep.: Mai ții minte pentru cine au fost primele buchete și când a venit prima comanda plătită?

A.L.: Oh, da, cum să nu! Prima comandă plătită a venit chiar de la verișoara mea. Dacă nu mă înșel, a cumpărat cutia pentru a o dărui unei colege de la birou cu ocazia zilei de naștere. Îmi amintesc că mi-a precizat care erau florile preferate ale sărbătoritei și cât de mult își dorea să o surprindă într-un mod cât mai plăcut. Am fost tare bucuroasă! Apoi restul comenzilor au venit firesc.

Rep.: Recenziile de pe pagina ta sunt la superlativ. Clienții te descriu ca pe un om pasionat, om frumos pe de-a-ntregul! Din ce te inspiri când vine vorba despre buchetele realizate?

A.L.: Într-adevăr și pentru asta le mulțumesc și le sunt tare recunoscătoare. Cred că asta e cea mai mare satisfacție să vezi că cel care ți-a comandat un aranjament este mulțumit de ceea ce ai creat, dar și că persoana care îl primește are parte de o surpriză pe măsură. Ca și florist, pe lângă numeroasele orele de muncă, ai parte și de poveștile ce stau la baza fiecărei comenzi.

Fie că este vorba de celebrarea unei povești de dragoste, de o cucerire, de a-i mulțumi cuiva pentru o faptă bună, de sărbătorirea unei persoane dragi sau de cea mai importantă zi din viața cuiva, fiecare client îți împărtășește câteva detalii. Iar aceasta, pentru mine, este partea cea mai interesantă și importantă. Astfel reușesc să înțeleg cât mai bine ce își dorește un client și încerc să mă apropii cât mai mult de dorința lui. Practic, din toate aceste povești îmi găsesc inspirația. Și cum altfel să te inspire o poveste minunată decât într-un mod frumos?
anca-lupu

Rep.: Ce înseamnă această afacere pentru tine?

A.L.: Un vis împlinit!

Rep.: Ce ne poți spune despre OMUL Anca Lupu, familie-iubit?

A.L.: Sunt un om fericit, împlinit. Am o familie frumoasă care m-a susținut în tot ceea ce fac. De asemenea, am alături de mine un om minunat fără de care nu aș fi reușit să realizez tot ceea ce am realizat până în prezent cu afacerea mea.

Deși îmi doream de mult să pornesc pe acest drum și să îmi deschid propria afacere, trebuie să recunosc că, numai din momentul în care a apărut în viața mea iubitul meu, am și avut curajul să o fac. El este cel care mi-a dat încredere că pot, m-a susținut și mă susține în continuare. Și bineînțeles, deși nu este din domeniu, el este cel care mă ajută cel mai mult când sunt în impas. Sunt bucuroasă că pot face ceva cu pasiune!

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.