Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Robert Nanu este un tânăr de șaptesprezece ani, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu care iubește jocul în echipă, școala și familia. Spune că se gândește tot timpul la viitor și la studiile pe care vrea să le urmeze, iar gândurile sale sunt de-a dreptul impresionante! „Dorința mea cea mai mare este să fac primul milion de euro până la douăzeci și cinci de ani, să am o soție deșteaptă, frumoasă și să am suficiente resurse pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie.” Tânărul ambițios a fost declarat cel mai eficient jucător de baschet și cel mai bun marcator la nivel național, anul acesta. Baschetul este sportul care îl face să simtă că este parte dintr-un întreg și spune că cel mai bine te simți atunci când împărtășești victoria cu ceilalți jucători din echipă. Acest sport i-a adus mai multe premii, dar nu își neglijează nici studiile care au devenit prioritare acum. Informatica este materia pe care o îndrăgește, iar facultatea și viitoare meserie vor avea legătură, cel mai probabil, cu această disciplină.

Reporter: Cum arată o zi din viața ta?

Robert Nanu: O zi obișnuită înseamnă școală, teme și antrenament, însă mă gândesc mereu la viitorul meu, la studiile pe care vreau să le urmez și la cariera mea.

Reporter: Ce lucruri îți stârnesc interesul?

Robert N.: Mă preocupă, în mod deosebit, științele exacte. Îmi place să citesc literatură science-fiction în limba engleză, îmi plac sporturile de iarnă și, bineînțeles, baschetul!

Rep.: Cât de importantă este o bună educație pentru tine? Care crezi că este rolul școlii?

R.N.: Am avut șansa de a studia, primii trei ani de școală, în Statele Unite ale Americii, beneficiind astfel de două sisteme de educație total diferite, fapt care m-a ajutat să mă dezvolt, să înțeleg și să-mi asum rolul extraordinar de important al acesteia în viața mea. Pentru mine, școala are rolul de a stârni curiozitatea și interesul către cunoaștere. Totuși, am convingerea că bazele educației se consolidează acasă, în familie, un rol important având și societatea.

Rep.: Până acum, ești mulțumit de realizările tale sau ai fi făcut ceva diferit?

R.N.: Mereu există loc de mai bine, însă nu pot să spun că aș fi făcut ceva diferit în ceea ce privește proiectele și alegerile de până acum.

Rep.: Cât de important este să rămâi activ și cât timp dedici, tu, sportului?

R.N.: O viață sănătoasă înseamnă o minte sănătoasă, de aceea sportul mă ajută să fiu mereu în formă, atât moral cât și fizic. Timpul liber mi-l dedic, în cea mai mare parte, baschetului.

Rep.: Ai fost numit cel mai eficient jucător de baschet pe țară, dar și cel mai bun marcator. Ce înseamnă acest lucru pentru tine?

R.N.: Vestea că am fost numit cel mai bun marcator și cel mai eficient jucător de baschet din țară, a venit ca o confirmare a faptului că tot efortul depus a meritat din plin! Deși a fost unul dintre cele mai frumoase momente din viața mea, știu că fără colegii mei de echipă și fără domnul antrenor, Laurențiu Răuț, nu aș fi ajuns niciodată la aceste rezultate; mai știu că niciodată nu este cazul să te culci pe o ureche…

Rep.: De ce baschetul? De ce te-ai îndreptat către acest sport? Îți mai plac și altele?

R.N.: Baschetul, pentru că este un sport de echipă, pentru că atunci când joc simt că am rostul meu într-un întreg, la fel ca și colegii mei, iar bucuria este și mai mare când împărtășim o victorie cu toții! Atunci când nu joc baschet, mă distrez împreună cu familia și prietenii mei, la un tenis de câmp, la schi sau în drumeții pe munte.

Rep.: Ce premii ți-a adus baschetul până în prezent?

R.N.: . Până în prezent am obținut alături de echipă următoarele rezultate:

– locul 8 pe țară, în anul 2014, la categoria de vârstă Under 14;

– locul 4 pe țară, in anul 2016, la categoria de vârstă Under 16;

– locul 6 pe țară, în anul 2018, la categoria de vârstă Under 18;

– Campioni Naționali la O.N.S.S., în anul 2015;

– Vicecampioni Naționali la O.N.S.S., în anul 2016;

– Vicecampioni Naționali la O.N.S.S., în anul 2017;

– Al treilea cel mai bun marcator din țară și al treilea cel mai eficient jucător din țară, în anul 2016, la categoria de vârstă Under 16;

– Cel mai bun marcator din țară, cel mai eficient jucator din țară și al doilea cel mai bun recuperator din țară, în anul 2018, la categoria de vârstă Under 18.

Rep.: Cum ești la școală? Ce materii preferi?

R.N.: Rezultatele mele școlare sunt foarte bune, iar materiile preferate sunt matematica, dragoste ce mi-a fost transmisă probabil de bunicul și mama mea, amândoi fiind profesori de matematică, limbile străine și mai ales informatica.

Rep.: Te-ai gândit deja la o facultate pe care ai vrea să o urmezi?

R.N.: Nu am ajuns încă la o decizie clară în ceea ce privește universitatea, însă știu sigur că voi alege domeniul informaticii

Rep.: Către ce meserie ai de gând să te îndrepți?

R.N.: Meseria la care visez va implica informatica, dar decizia mea se va contura mai bine în timpul anilor de facultate.

Rep.: Vei face parte dintre cei care vor alege să părăsească țara? De ce?

R.N.: Nu pot să dau un răspuns deifinitiv, pentru că momentan iau în calcul toate variantele. Chiar dacă sunt extrem de atașat de familia mea, știu că îmi vor doar binele si mă vor susține indiferent de alegerea pe care o voi face.

Rep.: Care sunt prioritățile tale și care este dorința ta cea mai mare?

R.N.: Prioritățile mele vizează un viitor în care să fiu fericit, atât pe plan profesional, cât și pe plan personal. Mai în glumă, mai în serios, dorința mea cea mai mare este să fac primul milion de euro până la douăzeci și cinci de ani, să am o soție deșteaptă, frumoasă și să am suficiente resurse pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie. În esență, sper să fiu fericit!

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.