Interpreta Alina Parnescu are 16 ani și locuiește în orașul Rovinari, alături de familia sa. Este un copil ambițios și foarte talentat, mai ales că aceasta este și părerea profesoarei sale, Emilia Drăgotoiu Nanu, de la Palatul Copiilor din Rovinari, cunoscută interpretă de muzică populară. Alina Parnescu a câștigat mai multe premii importante în vara acestui an și impresionează prin claritatea și blândețea vocii sale, dar și prin frumusețea sa. Este o adolescentă isteață, pasionată, blândă, dar plină de viață și de visuri pe care vrea să și le împlinească! Își dorește să devină psiholog pentru a da o mână de ajutor celor care au nevoie și spune că nu va renunța la muzică, căci este sufletul său!
Rep.: Ce ne poți spune despre tine?
Alina Parnescu: Am vârsta de 16 ani, am trecut în clasa a X-a C la Colegiul Național „Spiru Haret” din municipiul Târgu-Jiu. Am copilărit în orașul Rovinari, acolo unde am făcut și școala, dar în vacanțele de vară, mai ales, merg la Corabia, localitate din județul Olt, județul meu natal. Îmi place foarte mult acolo, dar iubesc în egală măsură și Gorjul cu frumusețile sale.
Rep.: Cum este omul Alina Parnescu?
A.P.: Sunt încă un copil, adolescent, dar unul ambițios care vrea rezultate bune în tot ce face!
Rep.: Când ai descoperit că ai talent la muzică?
A.P.: Eu cânt de mică, cred că este un talent moștenit. Toți membrii familiei mele știu să cânte, au voci frumoase! Este o pasiune comună a familiei Parnescu!
Rep.: Ce studii ai în domeniul muzical?
A.P.: Momentan sunt la Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu, dar și la Palatul Copiilor din orașul Rovinari, oraș în care locuiesc.
Rep.: Ce premii ai obținut în ultimii ani?
A.P.: Anul acesta am început să particip la diverse concursuri. Vara aceasta a fost una foarte bună, când vine vorba despre premiile câștigate! Pot spune că anul 2016 a fost cel mai prosper pentru mine în acest domeniu. Este anul în care am început să particip la festivaluri din țară și nu m-am întors cu mâna goală, ca să zic așa! Primul festival concurs la care am fost a avut loc sâmbătă, 11 iunie, în orașul Ovidiu din județul Constanța. Concursul s-a numit „Festivalul Elena Roizen” și am obținut premiul special al juriului la muzică populară. Au mai participat din Gorj câteva tinere artiste. Festivalul a făcut parte din cadrul manifestării Zilele orașului Ovidiu care au ajuns la ediția a VIII-a anul acesta. Următorul festival la care am participat a fost la Moreni, iar de acolo m-am întors cu premiul doi la categoria 15-19 ani! În perioada 23 – 25 iunie, la Moreni, s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție a Festivalului „Cununa Petrolului”, dedicat copiilor și tinerilor pregătiți la Palate și cluburi din întreaga țară. A fost foarte bine!
Rep.: În ce proiecte ai fost implicată anul acesta?
A.P.: Singurul care îmi vine acum în minte este cel din luna iunie. Atunci a avut loc în sala rondă a complexului „Anna Events”, evenimentul filantropic „Un strop de speranţă”, organizat de elevii clasei a IX – a E de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu-Jiu, pentru a o ajuta pe colega noastră de liceu, Larisa-Elena Iscrulescu, care avea probleme de sănătate. Am cântat muzică populară. Îi felicit pe colegii mei pentru organizare și idee!
Rep.: Ce îți dorești pntru viitor?
A.P.: Vreau să devin psiholog, asta visez. Acest lucru nu înseamnă că voi neglija muzica populară, nicidecum. Voi continua să studiez și să devin din ce în ce mai bună. Muzica face parte din mine, din firea mea, muzica este sufletul meu! Iubesc să cânt! Muzica e scânteia care aprinde focul în spiritul uman, îmi mai place să spun uneori. Consider că psihologia cu muzica se vor împăca foarte bine! Melodiile pe care le interpretez sunt preluate, însă unele sunt compuse și de către doamna Emilia Drăgotoiu Nanu.