Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

 12921162_10206050294045026_1655018206_nAndreea Marinescu este o tânără talentată, studentă la Canto la Universitatea din Craiova. Din 2013 colaborează cu formația Bumbescu Band și participă la nenumărate evenimente. Pe lângă școală și activitatea artistică alături de Bumbescu Band, Andreea își împarte timpul în așa fel încât participă și la concursuri. De la ultimele competiții, Andreea Marinescu s-a întors câștigătoare.

Andreea Marinescu va împlini 20 de ani pe 3 aprilie și spune, despre sine, că are muzica în suflet, îi curge prin vene și nu ar putea exista fără cântecele preferate. Muzica este bucurie atât pentru ea, care o cântă, cât și pentru cei care o ascultă performând. Andreea a început să cânte de când era la grădiniță, iar familia sa a încurajat-o mereu să își urmeze visele. Andreea, deși este tânără, nu cântă doar muzică ușoară și populară, ci iubește opera și se pregătește intens în acest domeniu. Are visuri mari de îndeplinit și știe că fără muncă și seriozitate nu se poate. „M-am născut la Buzău, dar am trăit la Târgu-Jiu. În adolescență m-am îndrăgostit de muzica clasică și mai ales de operă. La 16 ani, am început să iau lecții de canto cu doamna profesor Olimpia Bălășoiu.

Pe parcursul liceului am evoluat considerabil, iar rezultatele nu s-au lasat așteptate. Repertoriul diversificat abordat, adaptat vocii mele de soprană lirică-lejeră, cu coloraturi, mi-a adus atât aprecierea publicului, cât și aprecierea specialiștilor. Am considerat mereu că acest gen de muzică, sensibilitatea interpretării și a împletirii cântului vocal cu teatrul, precum și virtuozitatea tehnică necesară bel-canto-ului mă definesc”, a spus Andreea Marinescu.

Pasiunea mea pentru muzica m-a călăuzit spre meseria de interpret, iar pentru acest lucru muncesc mult. Așa că muzica îmi ocupă majoritatea timpului liber. Cred că aloc studiului cel puțin 2-3 ore pe zi. Dacă există vreo zi în care nu cânt, cu siguranță învăț teorie sau citesc ceva legat de muzică. La acestea se adaugă pregătiri pentru concursuri, recitaluri și, bineînțeles, colaborarea cu formația Bumbescu Band. Nu există vreo zi fără muzică în viața mea!”, spune interpreta.
12900237_10206050283644766_1494961765_nPremii importante

De-a lungul anilor, Andreea Marinescu a participat la numeroase concursuri și a câștigat premii importante. De exemplu, în decembrie 2014, Andreea a participat la Ploiești, la Concursul de Interpretare și Creație Muzicală ,,Paul Constantinescu”.

Aici a obținut Marele Premiu la secțiunea canto clasic, categoria elevi. În același an, adolescenta a câștigat premiul I la Concursul Național ,,Sigismund Toduța”, Deva, apoi Marele Premiu la Concursul Național de Interpretare și Creație ,,Paul Constantinescu”. Anul trecut, Andreea Marinescu a obținut Premiul II la Olimpiada Națională de Muzică, Iași, 2015. „Ultimele premii obținute sunt cele de acum câteva zile: Premiul II și Premiul special Radio România Muzical la Concursul Național ,„Victor Giuleanu”, București.

Acestea sunt cele mai noi reușite ale mele! Participarea de anul acesta la Concursul Național mi-a adus primele mele premii în calitate de studentă!”, a mai declarat Andreea Marinescu.

Colaborează de trei ani cu Bumbescu Band

De trei ani, Andreea Marinescu colaborează cu membrii formației Bumbescu Band. „Având o voce cu multiple posibilități, am început să cânt și muzică ușoară. Bumbescu Band este o formație care interpretează doar muzică de calitate, pentru un public rafinat. Am abordat, de asemenea, un repertoriu variat, interpretând atât piese românești, ale artiștilor consacrați (Laura Stoica, Mălina Olinescu, etc.), cât și piese ale artiștilor străini (Celine Dion, Mariah Carey, Laura Pausini, Indila, etc.). Repertoriul meu cuprinde melodii în limba engleză, limba franceză, limba italiană și limba spaniolă. De asemenea, interpretez și muzică populară”, a mai spus Andreea Marinescu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.