Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Flavian Teodor Văduva este un tânăr elev eminent al Liceului Tehnologic Bîlteni. Va trece în clasa a VIII-a anul acesta, dar are deja planuri pentru viitorul său, el dorind să studieze economia și afacerile internaționale. Cu medii generale peste 9.50, tânărul Teodor știe că pentru a putea realiza ce ți-ai propus e musai să fii un elev conștiincios. Pe lângă rezultatele deosebite la învățătura, el s-a mai făcut remarcat și prin talentul său în materie de muzică. A învățat să cânte de unul singur la chitară și, ajutat de un timbru vocal pe măsură, a obținut Mențiune la etapa națională a Festivalului-Concurs „Chants, sons sur scene”, după un Premiu II la etapa regională.

Elevul din Bîlteni este un tânăr obișnuit cu activități tipice vârstei lui. Joacă fotbal când îi permite timpul și se recreează cu prietenii lui de câte ori are ocazia.  Se ține serios de școală, iar mediile sale vin ca o dovadă a conștiinciozității sale. Teodor este pasionat de muzică și, de mai bine de un an, a descoperit chitara. Având mai multe rude pasionate de acest instrument, a hotărât să-i acorde și el o șansă, astfel s-a apucat serios de studiat tutoriale pe internet. Se pare că s-a descurcat destul de bine, având în vedere că a obținut mențiune la primul festival de muzică francofonă la care a participat.

Profesoara de franceză l-a îndemnat să participe

Tânărul cântă și cu vocea de mic copil, toți cei din familia sa având această înclinație, chiar dacă nu are vreun fel de pregătire în acest sens. Deși a recunoscut că nu se simte tocmai în largul lui pe scenă, Teodor a catalogat experiența participării la acel concurs drept „frumoasă, unică și de neuitat.” Profesoara de franceză este cea care l-a îndemnat să participe după ce i-a remarcat talentul vocal și instrumental. „Eu nu am vrut să particip, dar dacă mi-a zis dumneaei, am făcut-o. Am cântat la chitară melodia «Toi et moi» a Carolinei Costa și a fost o experiență plăcută având în vedere faptul că a fost primul festival la care am participat. Touși, va rămâne doar un hobby pentru mine fiindcă nu mă simt foarte bine pe scenă.”, declară Teodor Văduva într-un interviu acordat Revistei Cult-ura.

Premiat de Primăria Bîlteni pentru rezultatele sale

Primăria și Consiliul Local din Bîlteni au premiat, recent, doi tineri pentru reușitele lor la nivel național: Iuliana Mădălina Prunaru și pe Teodor Flavian Văduva. Băiatul spune că nu se aștepta să ajungă atât de departe, dar este mândru de performanța sa și o va păstra în amintire.

Pe viitor, Teodor s-a gândit să studieze economia și afacerile internaționale și are mai multe meserii în gând. Se va ține serios de studii, dar nu va lăsa muzica la o parte, aceasta fiind un mod recreativ excelent pentru talentatul băiat din Bîlteni.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.