Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Seara de film în aer liber a fost una reușită, mai ales că peste 150 de tineri au venit în Parcul Coloanei fără Sfârșit din municipiul Târgu-Jiu pentru a viziona în aer liber pelicula „Tomorrowland” (2015). Evenimentul a fost organizat de Centrul pentru Educaţie şi Consultanţă Instrumente Structurale (CECIS) Târgu Jiu și se desfășoară în cadrul unui amplu proiect intitulat „Școala de Vară”.

În Parcul Coloanei fără Sfârșit tinerii au socializat, au făcut mișcare înainte de a începe filmul, aducându-și de acasă pături și spunând că seara a fost una perfectă! Pe ecranul uriaș a rulat pelicula „Tomorrowland” (2015). Acțiunea din film se petrece într-un ținut fascinant și extrem de avansat din punct de vedere tehnologic și are în centru un bărbat de vârstă mijlocie (Clooney), care, pentru a salva Pământul, trebuie să facă tot posibilul pentru a se întoarce în Tomorrowland, asta după ce a fost izgonit de aici, pe când era copil, de către omul care și-a petrecut întreaga viață (Laurie) exploatând minunățiile ținutului în interes propriu. „Tomorrowland este de lăudat pentru că celebrează entuziasmul cu care facem paşi în necunoscut, paşi motivaţi de simpla dorinţă a cunoaşterii şi de împlinire a binelui comun. A fost un film frumos, profund, mi-a plăcut mult”, a spus Daniel, unul dintre tinerii prezenți în parc.

 

Școala de Vară este un proiect de tineret finanțat de DJST Gorj și se derulează în perioada 17 iulie – 6 octombrie 2017. Scopul proiectului este acela de a promova o dezvoltare armonioasă în rândul tinerilor prin implicarea într-un program educativ și recreativ axat pe educația non-formal, iar obiectivele specifice vizează: îmbunătațirea oportunităților de petrecere a timpului liber de către tineri și atingerea unui nivel optim de responsabilizare în ceea ce privește sănătatea fizică și mentală a unui număr de 15 tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 de ani prin realizarea unei Școli de vară. Formarea celor 15 tineri prin dobândirea unor abilități de viață/comportamente sănătoase prin implicarea lor în activități pe tema educației pentru sănătate, a sportului și a petrecerii timpului liber. „În timpul Școlii de Vară, tinerii vor fi încurajați să devină conștienți de împrejurimile lor și să înceapă să înțeleagă că pot fi un puternic agent de schimbare și pot acționa ca multiplicatori în comunitatea locală de tineri. Noi suntem Centrul pentru Educație şi Consultanță Instrumente Structurale și vă așteptăm”, au anunțat organizatorii.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.