Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Olimpiada Națională de Fizică are loc, săptămâna aceasta, la Târgu-Jiu. Astfel, aproximativ 600 de persoane, elevi, profesori însoțitori și membri ai comisiei centrale au participat, luni seara, la festivitatea de deschidere organizată de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Gorj și ai autorităților județene.

olimp fizica 2 olimpiada fizica 1

În perioada 23-28 aprilie, Inspectoratul Școlar Județean Gorj organizează Olimpiada Națională de Fizică. Cei mai buni elevi la fizică, din toată România, vor lupta la Târgu-Jiu pentru medalii și pentru a prinde un loc în lotul național ce va reprezenta țara noastră în competițiile de peste hotare. Olimpiada Națională la Fizică este una dintre cele mai grele competiții deoarece, potrivit reprezentanților ISJ Gorj, implică și organizarea unei probe practice. Olimpiada va avea loc la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” și la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu”. Elevii și profesorii vor fi cazați la căminele studențești din oraș, dar și la hoteluri. Suma necesară pentru organizarea acestei olimpiade este de 300 de mii de lei. Banii provin de la Ministerul Educației, dar și din sponsorizări.

Georgeta Popescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Gorj, precizează că deoarece olimpiada are loc în în timpul vacanței, elevii participanți vor vizita principalele obiective turistice ale Gorjului. „Este a cincea olimpiadă națională pe care o organizăm la Târgu-Jiu și este una dintre cele mai grele. Elevii vor susține o probă teoretică, una practică, dar și selecția pentru lotul național care va reprezenta România la Olimpiada Internațională. Sunt elevi de la clasele a VII-a până la a XII-a. A avut loc festivitatea de deschidere, au participat elevii, părinți, autorități, reprezentanții unităților școlare, ai ISJ. La finalul acestei olimpiade se va decide lotul care va reprezenta România la competiții internaționale. Le urăm succes și sperăm să se simtă foarte bine la noi, la Gorj. În funcție de programul competițional, fiecare zi prevede un program de relaxare, căci ne dorim ca timpul petrecut la Târgu-Jiu să însemne și un prilej de a cunoaște obiectivele culturale și turistice din Gorj”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.