Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Ziua Educației a fost marcată la Motru printr-o serie de activități educative și recreative la Școala Gimnazială Nr. 1 din municipiu. Sute de elevi au participat la „Marșul Cărților”, menit să atragă atenția asupra importanței educației, a lecturii și a învățării. De asemenea, cadrele didactice și elevii au mai organizat diverse activități cultural-artistice, dar și întreceri sportive, mai ales că la unitatea școlară, săptămâna aceasta a fost „Școala Altfel”.

În cursul acestei săptămâni, elevii și dascălii de la Școala Gimnazială Nr. 1 din municipiul Motru au participat, cu bucurie, la numeroase activități: excursii la diverse obiective turistice importante din Gorj, activități și întreceri sportive, întâlniri educative pe teme variate, momente artistice recreative. De Ziua Educației, joi, 5 octombrie, porțile Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru s-au deschis larg pentru elevi, părinți, bunici și cadrele didactice din municipiul Motru. Pentru elevii unității, acesta a fost un bun prilej de a-şi cunoaşte mai bine dascălii şi părinții și de a consolida relaţia cu aceştia. Activitățile desfășurate joi au fost dinamice, de calitate și au produs efecte pozitive remarcabile. Învățătorii și ceilalți dascăli ai școlii au organizat activități care au acoperit domenii variate de interes, de la sfera cultural artistică și sportivă la acțiuni de voluntariat, stil de viață sănătos, tradiții și obiceiuri până la excursii tematice. Unul dintre cele mai frumoase momente ale zilei a fost „Marșul Cărților”, la care au participat 450 de elevi, alături de dascălii lor. Copilașii au avut în mânuțe baloane și imagini cu diverse volume de carte. Scopul activității a fost acela de a arăta cât de importantă este educația, cartea și școala. Cetățenii din Motru, care au privit cu admirație Marșul elevilor, au înțeles repede mesajul și i-au aplaudat pe elevi, pe profesorii și învățătorii lor!

„Am avut Școala Altfel săptămâna aceasta și este de lăudat faptul că s-au implicat activ toate cadrele didactice din ciclul primar. Cu profesionalism și dăruire, i-au implicat pe micuți în activități interesante făcând ca orele să li se pară o joacă și prin joc să învețe. Astăzi, joi, înarmați cu cărți și baloane albe, 450 de elevi au participat la acțiunea Marșul Cărții. Au intonat imnul școlii, cântece despre școală, au dansat, au jucat în fața Casei de Cultură din Motru și au ascultat cu interes părerea președintelui Consiliului elevilor despre educație. Zâmbetul larg de pe chipurile copiilor ne-au făcut să ne dăm seama că suntem cei mai fericiți dintre cei care muncesc pentru că ni se permite să vedem cum viața renaște în fiecare zi cu orice nouă idee, întrebare sau prietenie”, a spus profesorul Felicia Bejenaru, consilier educativ la Școala Gimnazială Nr. 1 din municipiul Motru.

Fiecare activitate la care au participat elevii a fost coordonată de un număr corespunzător de cadre didactice. Indiferent de tipurile de activități organizate, conducerea unității de învățământ, cadrele didactice și autoritățile locale abilitate au luat toate măsurile pentru asigurarea supravegherii copiilor și a securității acestora, au transmis cadrele didactice de la școala motreană. „În perioada Școlii Altfel am organizat-fiecare dascăl în parte, la nivelul unității, diverse activități din care elevii să aibă ce învăța. De la excursii tematice la Mănăstirea Icoana, unde copiii s-au rugat și s-au bucurat de liniște, la Fabrica de Ciocolată, la București-la Muzeul României și la Fortul 13 Jilava, la o fermă de animale sau la padocul de câini din Motru și multe altele. Cadrele didactice s-au implicat cu tot sufletul, la fel au făcut și elevii și părinții”, a mai adăugat profesorul Felicia Bejenaru din Motru.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.