Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

    13414602_10206528743125954_1907701835_n Tenismenul gorjean Florin Mergea a primit de curând titlul de „Gorjeanul Anului 2015”. Campionul este căsătorit cu o frumoasă gorjeancă, Daiana, care i-a fost alături mereu, la bine și la greu, ea fiind cea care l-a ajutat să revină în tenis. Într-un interviu dat de soții Mergea pentru publicația Pro Sport, tenismenul spunea: „Soţia este secretul meu şi îi mulţumesc pentru asta”, iar într-un mesaj postat de tenismen pe pagina sa de socializare preciza: „Eu am fost pe teren, dar ea a fost și este scânteia de care am avut mereu nevoie”. Daiana Mergea a fost și va rămâne mereu cel mai înfocat suporter al soţului său, dar și persoana care are multe alte atribuţii în bunul mers al activităţii, fiind nutriţionist, preparator fizic, psiholog. Mai jos, frumoasa Daiana Mergea vorbește despre realizările soțului și despre frumoasa lor poveste de dragoste.

Anul 2015 a fost, pentru Florin Mergea, cel mai bun din carieră: a cucerit primul titlu Masters din carieră, cel de la Madrid, a câştigat şi la Stuttgart, apoi a ajuns în semifinale la Wimbledon şi în sferturi la Australian Open. Aceste rezultate l-au dus, în iulie, pe locul 7 în lume. Tot în anul 2015, cel mai important moment a fost calificarea la Turneul Campionilor la dublu, de la Londra, competiția care stabilește cei mai buni jucători ai lumii la tenis. Aici Florin Mergea a jucat, alături de Rohan Bopanna, finala Turneului Campionilor 2015. De-a lungul carierei sale, Florin Mergea a obținut rezultate remarcabile, încununând astfel munca și eforturile sale și ale soției de peste ani. Pentru toate acestea, Florin Mergea este un lider în domeniul tenisului de câmp!

13393234_10206528743045952_374612220_nReporter: Cum a fost anul 2015 pentru dvs și soțul dvs., cu ultimele victorii? A fost cel mai bun an al domnului Mergea?

Daiana Mergea: Din fericire, putem spune că fiecare an de când am revenit pe tur, la sfârșitul anului 2011, a fost mai bun decât precedentul, am fost într-o continuă urcare, iar anul trecut am reușit să ne atingem două mari țeluri pe care ni le stabilisem la începutul anului: intrarea în top 10 ATP și calificarea la Turneul Campionilor.

Rep.: Cum v-ați cunoscut?

Daiana Mergea: Noi doi ne-am cunoscut la Târgu-Jiu, prin niște prieteni comuni, a fost pură întâmplare, sau destin, mai bine zis.

Rep.: În ultimii ani l-ați însoțit mereu pe soțul dvs. în turnee, sunteți sprijinul dânsului. În 2015 și 2016 care au fost cele mai dificile momente din cariera sa?

Daiana Mergea: Sunt sprijinul lui, la fel cum și el este sprijinul meu. Suntem o echipă din toate punctele de vedere, am hotărât să plecăm împreună pe acest drum, să clădim ceva noi doi. Tenisul nu a fost singura variantă, dar am considerat că era cea mai bună variantă pentru amândoi la acel moment. Clipele grele au fost în 2012-2014, acum avem parte de fața frumoasă a tenisului, mergem în cele mai frumoase locuri, avem cele mai bune condiții, culegem roadele muncii noastre de până acum. A fost un singur moment cu adevărat dificil anul trecut, în toamnă, când ne luptam pentru calificarea la Turneul Campionilor și am fost nevoiți să stăm acasă două luni din cauza unei accidentări grave la cot, să pierdem tot circuitul asiatic și apoi să forțăm revenirea pe circuit pentru a prinde ultimele turnee ale anului.

13393411_10206528743085953_988641824_nRep.: Dar cele mai frumoase?

Daiana Mergea: Sunt foarte multe, dar cred că cele mai frumoase sunt, în ordine cronologică: prima victorie împotriva fraților Bryan, anul trecut la Australian Open, chiar de ziua lui, când a împlinit 30 de ani, apoi câștigarea titlului la Madrid și calificarea la Turneul Campionilor.

Rep.: Are tenismenul Florin Mergea o rețetă a succesului?

Daiana Mergea: Nu credem în astfel de rețete. Este vorba de multă muncă, dorință, talent, liniște emoțională, încredere, noroc (șansa este foarte importantă)… Toate aceste aspecte sunt la fel de importante și ai nevoie de toate pentru a atinge cel mai înalt nivel de performanță.

Rep.: Ce părere aveți despre distincția primită de Florin Mergea de la CJ Gorj?

Daiana Mergea: Este o mare onoare, am fost foarte bucuroși când am aflat despre această distincție. Mulțumim! Am trimis un filmuleț de mulțumire, căci nu am putut fi prezenți la Târgu-Jiu.

13434286_10206528743165955_1646719638_nRep.: Cât de des ați ajuns în Gorj în ultimii doi ani?

Daiana Mergea: Petrecem foarte puțin timp în țară și atunci abia așteptăm să stâm câteva zile la noi acasă, în București, așa că la Târgu-Jiu ajungem destul de rar, poate o dată, de două ori pe an. Ne-am dori să mergem mai des, dar deocamdată nu este posibil.

Rep.: Ce vă lipsește din România când sunteți în turnee?

Daiana Mergea: Să fim „acasă”… este un sentiment deosebit pe care nu-l înțelegi sau nu-l apreciezi cu adevărat decât atunci când ești departe de casă!

Rep.: Ce vă doriți pentru viitor?

Daiana Mergea: Să fim sănătoși, asta este cel mai important! Și ne dorim să continuăm în același ritm ca și până acum. O medalie la Rio ne-ar face foarte fericiți!

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.