Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cântă de mai  bine de șase ani și a câștigat și premii, fiind răsplătită pentru efortul depus la orele de canto și muzică instrumentală. Sabina Nicoleta Dabelea își dorește să ajungă o cunoscută interpretă de muzică populară, dar învață cu plăcere să cânte inclusiv la instrumente precum flaut și nai.

Sabina Nicoleta Dabelea învață la Liceul de Artă „Constantin Brăiloiu” din municipiul Târgu-Jiu, acolo unde a învățat să cânte la flaut și nai, instrumentele sale preferate. A descoperit muzica populară de timpuriu și fredona prin casă melodiile care îi înveseleau pe părinți și bunici! Sabina are 12 ani și a început un nou an școlar, trecând în clasa a VII-a. Își va continua studiile liceale tot aici, iar la viitorul îndepărtat încă nu s-a gândit. Știe că își dorește să cucerească publicul cu melodiile sale, cu vocea sa cristalină. Sabina Dabelea este originară din satul Curpen al comunei Stănești și mai are două surori. Fetele au fost crescute și educate de doi părinți iubitori, de bunici grijulii, crescând armonios, așa cum spune micuța solistă. „Am două surori și avem o familie tare frumoasă. Mereu ne jucăm împreună, petrecem timp împreună. Părinții ne-au educat bine, ne-au învățat mereu ce este important în viață, ne-au spus că trebuie să ne ținem de carte și să ne urmăm visurile! Tatăl meu este administrator al unui S.R.L și mama este manager. Sunt elevă la Liceul <Constantin Brăiloiu>, în clasa a VII-a la profilul instrumental. Cânt la flaut și nai. Am absolvit clasa a VI-a cu media 9.50 și îmi doresc să evoluez”, a spus micuța artistă.

Muzica va rămâne mereu pasiunea sa căreia îi va dedica cel mai mult timp. În ciuda faptului că trebuie să repete și la instrumente și să meargă și la orele de canto popular, Sabina nu uită niciodată să își facă temele și să își pregătească lecțiile. Spune că un interpret valoros are și o cultură generală solidă, așa că vrea să învețe cât mai bine. „Vreau să fiu artist de muzică populară. Încă nu m-am gândit ce carieră voi face în afară de muzica populară. Mai am timp. Muzica am descoperit-o de mică, cânt de pe la vârsta de 6-7 ani. Pentru mine, muzica este o plăcere și consider că portul popular este simbolul României. Iubesc ia tradițională, să mă îmbrac în costum popular. În acești ani am evoluat la muzică, fac cursuri la Școală Populară de Arte, cursuri de canto popular. Am participat la diverse concursuri obținând trofee și medalii. Muzica reprezintă tandrețea pentru mine, căci atunci când cânt simt plăcerea de a împărtăși cântecele tradiționale cu publicul. Îmi place să desenez, că citesc. Prefer cărțile în genul epic”, a povestit Sabina Dabelea din Stănești.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.