Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

img_0433Universitatea „Constantin Brâncuși“ (UCB) din Târgu Jiu i-a premiat, ieri, de Ziua Internațională a Voluntarilor, pe studenții care s-au implicat în activități de voluntariat. 42 de tineri voluntari au primit diplome.

Ștefan Moșoi, președintele Ligii Studenților din UCB, s-a dedicat cel mai mult activităților de voluntariat, având prestate peste 800 de ore. Denisa Ciungu, studentă în anul III la Facultatea de Științele Educației, specializarea limba și literatura română și limba și literatura engleză, se află pe locul secund, cu 750 de ore de voluntariat.

Aceasta și-a ajutat colegii să plece la facultăți din Europa, în schimburi de experiență, prin programe finanțate de Uniunea Europeană.

„Activitatea de voluntariat face parte din programul «Voluntar în UCB», iar eu mi-am exercitat perioada de voluntariat la Biroul Erasmus, de Departamentul de Relații Internaționale și Programe Comunitare. Am sprijinit activitatea desfășurată de responsabilul departamentului și m-am implicat în tot ceea ce ține de programul Erasmus +, internship-urile studenților și consilierea lor. În fiecare semestru efectuăm în jur de 30-40 de mobilități de studiu, la care se adaugă aproximativ 20 de mobilități de practică din perioada de vară. Mi-am depus a doua cerere de voluntariat și pentru acest an universitar“, a spus Denisa Ciungu. img_0425

Întâlnire cu studenții din Craiova

În amfiteatrul Facultății de Inginerie, studenții și elevii din Târgu Jiu s-au întâlnit cu studenții din Craiova, reprezentanți ai organizațiilor AIESEC România și JCI Craiova, și cu reprezentanta României pe probleme de tineret la ONU, care a prezentat Agenda 2030,  adoptată în anul 2015 de către Organizația Națiunilor Unite, care stabilește un cadrul global pentru eradicarea sărăciei și realizarea dezvoltării durabile până în anul 2030.

Nicu, student la Universitatea Craiova, le-a spus celor prezenți că perioada petrecută la o facultate din Germania i-a schimbat viața, pentru că căpătat o experiență nouă și a cunoscut un alt sistem educațional, care i-au schimbat modul de privi viața.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.