Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

UVT are „Studenți ambasadori”, iar zilele trecute au avut loc deja primele experimente științifice, ateliere de creație și multe alte acțiuni în aer liber. Studenții „ambasadori” au vizitat deja unități școlare din mai multe județe și urmează să vină și la Gorj.

Img 3

Universitatea de Vest din Timișoara desfășoară un nou program prin care se deschide și mai mult către comunitate – „Studenți ambasadori”. Inițiativa presupune deplasarea a câtorva zeci de studenți și profesori ai instituției în mai multe orașe din țară, reședințe de județ, unde vor derula acțiuni în aer liber, activități specifice diferitelor specializări. Dată fiind paleta largă de domenii de studiu (vocaționale, sociale, economice, filologice, științe exacte), universitatea vine cu activități dintre cele mai diverse și antrenante: consiliere, experimente științifice, workshop-uri interactive, mici concerte, ateliere de creație. Activitățile au loc în puncte principale din orașele reședință de județ. Primele două evenimente au avut loc în Drobeta-Turnu Severin și Reșița. Urmează ca „studenții ambasadori” ai UVT să se deplaseze în Gorj, Hunedoara, Arad și Bihor. Un ultim eveniment va avea loc în Timișoara, în luna mai.

Img 2

„Îmbinăm două strategii ale noastre: cea de deschidere către comunitate și cea de promovare a activității și ofertei educaționale. Vom avea contact direct cu toți cei interesați de activitățile instituției, nu doar cu elevii și profesorii din preuniversitar. Este o acțiune amplă, gândită a acoperi întreaga paletă de specializări, a exemplifica în mod interactiv ce presupune un domeniu sau altul. Prin intermediul programului, Universitatea dorește să ofere încredere în serviciile sale educaționale și să disemineze rezultatele studenților săi”, a spus rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

„Studenți Ambasadori” este parte a unui program amplu de promovare a ofertei educaționale pentru admiterea din 2017. În paralel, Universitatea derulează seria de conferințe „Povești de succes în Aulă”, prin care alumni de prestigiu ai UVT susțin prelegeri pentru elevii și studenții din Timișoara. Recent, UVT a desfășurat și „Zilele porților deschise”. În plus, au loc în mod constant activități de promovare în liceele din 10 județe.

uvt-universitatea-de-vest-timisoara

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.