Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

O tânără din județul Gorj a avut o ocazie inedită de a participa la cea de-a 43-a editie a Festivalului International DARC (Dans, arta, ritm, cultură) din Châteauroux, Franța. Experiența celor două săptămâni de stagiu cultural i-a fost oferită elevei Ștefania Cristiana Mîndruț, din cadrul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu de Institutul Francez din România, Institutul Cultural Român si Asociatia „Chants, sons sur scène”, în urma obținerii Premiului al II-lea la categoria 18-25 de ani a Festivalului Național de Cântec Francofon de la Baia-Mare.

„Participarea elevei noastre la acest festival vine ca o binemeritată recompensă a eforturilor depuse de-a lungul anilor in studiul limbii franceze. Astfel, pe parcursul anilor de gimnaziu, Stefania a făcut parte din corul francofon al colegiului, la liceu a intrat în trupa de teatru francofon, iar anul acesta, a participat la etapa nationala a Olimpiadei de limba franceza, unde a obtinut o mentiune speciala. Ea a fost pregatită de doamnele profesoare Loredana Stoian, la limba franceza, și Camelia Popescu la educație muzicală”, a comunicat conducerea CNTV.

Tânăra a împărtășit celor de acasa experiența sa inedită.

„Anul aceasta pot spune cu adevărat ca mi-am încheiat vara într-un mod de neuitat: pentru două săptămâni am putut sa fac ceea ce îmi place -dans, muzica, teatru- toate aceastea în decorul superb al orasului Châteauroux, capitala departamentului Indre din centrul Frantei. Stagiul DARC a fost șansa primită odată cu obținerea locului II la finala de la Baia Mare a concursului de cântec francofon « Chants, sons sur scène ».

Această experiență am împărtăsit-o cu Sorina Maria Rostas din Oradea, participanta la același concurs. (…) Programul era structurat pe 4 nivele: initiere, debutant, mediu si superior, in fiecare ora fiind mai mult activitati pentru fiecare nivel. Am participat, în general, la cursurile de initiere si debutant, intrucat erau foarte multe lucruri pe care nu le mai incercasem pana in acel moment.

După câteva zile în care am incercat aproape toate cursurile din program – deoarece aveam libertatea sa facem acest lucru- mi-am stabilit o rutină pe care aveam să o urmez pentru restul zilelor. Dupa micul-dejun aveam cursul de franceza, urmat de cursul de Ragga Jam, o pauza pentru masa de prânz, cursul de dans african, apoi dans contemporan, iar ultimul curs din zi pe care il alegeam in functie de energia rămasă: percutie, masaj sau modern jazz si, bineinteles, cina”, a precizat Ștefania.

Stagiul s-a finalizat cu un spectacol ce a avut tema „A chacun son Romeo, à chacun sa Juliette”.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.