Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Aproximativ 300.000 de turiști ajung anual în stațiunea Rânca, din Munții Parâng. Această statistică a fost oferită de către Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din zona Rânca.


Potrivit acestuia, în jur de 200.000 se cazează cel puțin o noapte în Rânca. Dorința acestuia este ca numărul de zile pe care turiștii îl petrec în Rânca să crească. „Turiștii pot petrece câteva zile în zona Rânca. În primul rând pot să viziteze cele două peșteri care se află în apropiere, Peștera Muierii de la Baia de Fier și Peștera Polovragii. De asemenea, mai pot vizita mănăstirea Polovragi, unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din Oltenia sau operele lui Constantin Brâncuși din Târgu Jiu“. Și în Rânca sunt multe posibilități de petrecere a timpului liber. În zonă există un parc de aventură, precum și mai multe trasee montane.

Aer benefic pentru bolnavii de afecțiuni respiratorii

Zona Rânca se află la o altitudine de 1.600 de metri și este împărțită între localitățile Baia de Fier și Novaci. Comuna Baia de Fier a primit statutul de stațiune de interes local. „Probabil că puțini știu că localitatea Novaci a fost declarată încă din anul 1932 stațiune balneoclimaterică pentru că aerul este foarte curat, benefic pentru cei cu afecțiuni respiratorii“, a precizat Constantin Pănescu.
În Rânca există aproximativ 2.000 de locuri de cazare. Stațiunea a început să fie mai căutată de turiști mai ales după modernizarea Transalpinei, cel mai înalt drum din țară care ajunge la o înălțime de 2.145 de metri.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.