Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 26 martie, începând cu ora 18:30, spectacolul „Madama Butterfly” de Puccini.La pupitrul dirijoral se va afla, în calitate de invitat, maestrul Cristian Măcelaru, director muzical și dirijor al Festivalului de Muzică Contemporană Cabrillo, California și, începând cu stagiunea 2019/2020, dirijor principal al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Köln.

Originar din România, născut și format ca violonist la Timișoara, stabilit împreună cu familia în SUA de la vârsta de 17 ani și continuat activitatea de violonist și s-a dedicat și studiului dirijatului. Cariera sa de dirijor a luat un considerabil avânt în 2012 când l-a înlocuit pe Pierre Boulez la pupitrul prestigioasei Chicago Simphony Orchestra.

S-a afirmat foarte rapid și cu mare succes dirijând mari ansambluri precum: Philadelphia Orchestra, Los Angeles Orchestra, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Royal Concertgebouw Orchestra, London Symphony Orchestra, Orchestre Național de France și foarte multe altele de mare prestigiu fiind actualmente considerat unul dintre marii dirijori ai lumii.

Este deja cunoscut publicului nostru prin prezența în programele Festivalului George Enescu și ale Societății Române de Radiodifuziune. Prezența sa la Opera Națională București este un eveniment care merită toată atenția.

Barno Ismatullaeva va juca în rolul Cio Cio San

În rolul Cio Cio San, publicul spectator va avea ocazia de a o admira pe soprana Barno Ismatullaeva.  Născută în Uzbekistan, soprana a studiat la conservatorul de stat din țara sa natală. Primul angajament l-a avut la Teatrul Navoi din Tașkent, apoi s-a mutat la Opera Stanislavsky din Moscova.

A mai avut apariții la Teatrul Mariinsky din Vladivostok și a participat de mai multe ori la Festivalul Internațional de Muzică de la Krasnoyarsk. Este laureată a premiului „Nikhol Price Uzbekistan” iar în anul 2016 a câștigat primul premiu la concursul internațional de canto „Competizione dell`Òpera” în Tașkent.

Odată cu participarea ei la concursul de canto Cardiff Singer of the World din vara anului 2017, a obținut recunoașterea internațională urmând angajamente la Tiroler Landestheater Innsbruck ca Amelia („Simone Boccanegra”) și Suor Angelica („Il Triticco”), precum și Cio-Cio-San („Madama Butterfly”) la Staatstheater Nürnberg și  3. Norn („Götterdämmerung”) la Deutsche Oper am Rhein.

Barno Ismatullaeva face parte din ansamblul Operei de Stat din Hanovra începând din sezonul 2019/20 unde a interpretat Mimì („La bohème”), Rachel („La Juive”), Micaëla („Carmen”) și Desdemona („Otello”).

Bilete se pot cumpăra de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.