Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Festivalul Toameni este un moment așteptat an de an de târgujieni. Acţiunile din acest an vor cuprinde spectacole folclorice, expoziţii de ceramică, produse alimentare şi utilaje agricole, dar şi demonstraţii realizate de producătorii specializaţi în realizarea vinului prin tescuire, olărit, încondeiat vase sau împletirea coşurilor.

Primăria Municipiului Târgu Jiu, prin Direcția Turism și Evenimente Culturale și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu vă invită în perioada 5-8 octombrie la Festivalul Toamnei, eveniment dedicat celebrării recoltei și redescoperirii tradițiilor, obiceiurilor și meșteșugurilor autentice. Acțiunile dedicate Festivalului Toamnei 2017 cuprind spectacole folclorice, expoziții de ceramică, produse alimentare și utilaje agricole, precum și demonstrații realizare de producătorii specializați în realizarea vinului prin tescuire, olărit, încondeiat vase sau împletirea coșurilor. De asemenea, în zona pietonală a orașului va funcționa un târg al meșterilor populari și vor fi comercializate produse alimentare de sezon, produse tradiționale și de artizanat, în timp ce meșterii populari îi vor iniția pe cei mici în tainele olăritului și cioplitului. Peste 1.000 de căni cu must vor fi împărțite gratuit târgujienilor care sunt așteptați să viziteze mustăria amenajată în centrul orașului, iar un taraf de lăutari va întreține atmosfera de sărbătoare.

Ziua Recoltei va fi marcată duminică, 8 octombrie, în Piaţa Mare, unde va avea loc un spectacol folcloric, oferit de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Pe lângă expoziţii şi demonstraţii, va avea loc şi premierea celui mai frumos stand amenajat în piaţă. Pe 7 şi 8 octombrie, în centrul oraşului Târgu-Jiu va fi amenajată o mustărie rustică, în faţa CEC Bank. Mustăria va avea un taraf care va cânta pentru cei care vor poposi aici. Trecătorii se vor întâlni la mustărie şi personaje îmbrăcate în costume populare, care vor împărţi, din coşuri de nuiele, mere, pere, nuci şi vor crea atmosferă pe muzica tarafului. Aici vor primi  şi cănuţele cu must, oferite gratuit de municipalitate.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.