Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cea de-a treia săptămână a lunii decembrie aduce la Opera Națională București atât spectacole cu tematică de Crăciun, cât și titluri celebre din repertoriul universal, precum „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, „La Traviata” de Giuseppe Verdi, „Crăciunul copiilor” și „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski.

„Vineri, 16 decembrie, ora 18:30, vă invităm la spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr. Legenda despre prințese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinț, rămâne și în zilele de astăzi poate cea mai frumoasă poveste de balet ce a fost lăsată posterității.

Sâmbătă, 17 decembrie, ora 18:30, are loc spectacolul cu opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi, regia Paul Curran. O poveste de dragoste născută în saloanele înaltei societăți parisiene, o poveste după romanul şi drama „Dama cu camelii” de Alexandre Dumas-fiul cu puternice note autobiografice. Regizorul Paul Curran a ales să mute acțiunea în anii ”60, o perioadă la fel de conservatoare, dar mult mai apropiată istoric.

Duminică, 18 decembrie, ora 11:00, vă așteptăm la „Crăciunul copiilor”, spectacol susținut de Corul de Copii al Operei Naționale București, la pian: Damian Vlad, realizatorul spectacolului și dirijor cor copii: Smaranda Morgovan. Participă Corul de Copii și soliștii invitați: Andreea Novac, Adina Secobeanu, Arinna Florea, Daniel Filipescu și Ciprian Pahonea. Un spectacol ce întâmpină Marea Sărbătoare cu colinde si muzică din repertoriul universal.

Duminică, 18 decembrie, ora 18:30, vă invităm la spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr. Știți care este cea mai bună cale de a intra în spriritul sărbătorilor? Să veniți împreună cu toată familia la „Spărgătorul de Nuci”! Muzica lui Ceaikovski și baletul – ca valsul Fulgilor, dansul spaniol, cel arab, rus, chinez și pastoral – garantează sărbători de neuitat atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari” au precizat reprezentanții Operei Naționale.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.