Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13382173_1800861423483313_129541595_nCopiii care urmează cursurile de actorie în cadrul Asociației „Refugiul Urban” au pus în scenă o piesă de teatru inedită, „Commedia dell’arte”. Micuții au dat dovadă că au stofă de actori și au jucat ca la carte piesa de origine italiană.

Micii actori s-au pregătit mai bine de opt luni pentru acest spectacol care s-a desfășurat la Casa Armatei din Târgu-Jiu.  „ Asociația «Refugiul Urban», din  2014, a organizat un proiect intitulat «Școala cum vă place» și prin el vrem să dezvoltăm creativitatea copiilor prin diferite cursuri. Acesta este spectacolul de absolvire, practic, al secției de Teatru și Comunicare. Copiii care au participat la spectacol sunt avansați, sunt cele trei  grupe de avansați, cei mici au de la 6 la 8 anișori, ceilalți 8-10 și cei mai mari până la 18. Au pregătit un gen de teatru care se numește «Commedia dell’arte» , un teatru cu măști. Textele sunt adaptate special pentru mititei, pentru vârsta lor. S-au pregătit opt luni pentru acest spectacol. Noi încercăm să îi lăsăm să interacționeze, să îi cunoaștem și apoi ne apucăm, efectiv, de muncă. Este un proces de durată”, a spus actrița Ana Nicolae, președintele Asociației „Refugiul Urban”

13393143_1800861120150010_506870306_nActorii au fost extrem de încântați de rolurile pe care le-au avut și chiar au demonstrat că s-au documentat serios cu privire la piesa pe care au pus-o în scenă. „Piesa asta este un teatru foarte greu. «Commedia dell’arte» provine din Italia  și se juca pe butoaie în fața a mii și mii de oameni. Ei trebuiau să vorbească foarte tare pentru a fi auziți. Rolul a fost și ușor și greu. Cel mai mult mi-a plăcut piesa asta pentru că îți dă o emoție, la un moment dat crezi ceva și, la final, se schimbă totul”, a spus Andra Gabriela Cîrstoiu, elevă a Secției de Teatru și Comunicare.

Asociației „Refugiul Urban” funcționează de aproximativ doi ani, iar elevii din județul Gorj beneficiază de cursuri de teatru o dată pe săptămână, sediul fiind în cadrul Muzeului Județean „Alexandru Ștefulescu” Târgu-Jiu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.