Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Un spectacol de lumină, muzică și dans, intitulat „Brâncuși, Satie și Lizica în grădina fermecată”, va avea loc luni, 19 februarie, de la ora 19:00, în Parcul Central din Municipiul Târgu Jiu. Manifestarea este organizată cu ocazia aniversării zilei de naștere a sculptorului Constantin Brâncuși, care a văzut lumina zile la Hobița, pe 19 februarie 1876.

Spectacolul „Brâncuși, Satie și Lizica în grădina fermecată” vă propune o fericită întâlnire cu dansul nonconformist la acea vreme al Lizicăi Codreanu, interpretată de Liliana Tăbuș și Alina Corbu – copilul Lizica. Muzica îi aparține compozitorului Erik Satie, prietenul marelui sculptor român. Spectacolul se va desfășura în decorul magnific al spațiului brâncușian dintre Masa Tăcerii și Poarta Sărutului, pe Aleea Scaunelor iluminată într-un joc feeric de lumină și culoare.

Prietenia dintre Brâncuși – Satie

„Sunteţi cel mai bun dintre oameni, precum Socrate, al cărui frate sigur sunteţi”, îi scria Erik Satie lui Constantin Brâncuși, într-un gest de sublimă admirație. Prietenia care i-a legat pe cei doi artiști a fost una sinceră și onestă, animată de propunerile artistice avangardiste.  În 1921, cei doi artiști colaborează la un spectacol de balet interpretat magistral de Lizica Codreanu pe trei piese compuse de Satie, „Gymnopedies”Pentru acest spectacol, Brâncuşi a realizat costumația din bucăţi de pânză cu model în dungi, prinse cu ace de siguranţă.

Organizatorii evenimentului: Consiliul Județean Gorj prin Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” și Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.