Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Un eveniment de excepție va avea loc duminică, 19 februarie, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu. Soprana Felicia Filip și actorul Mircea Diaconu, care va fi însoțit de soția sa, Diana Lupescu, vor fi prezenți în cadrul spectacolului intitulat „Brâncuși – Zbor și Dor”.

felicia-filip
Evenimentul artistic va avea loc la ora 11:00, iar intrarea va fi liberă, în funcție de numărul de locuri disponibile. Spectacolul este organizat de Consiliul Județean Gorj, Muzeul Judeţean şi Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”.

Organizatorii intenționează să transmită evenimentul în aer liber pe un ecran de mari dimensiuni amplasat în centrul orașului pentru cei care nu vor putea intra în sala teatrului.

Baletul din Sibiu va oferi o reprezentaţie. Ansamblul „Doina Gorjului“ o va acompania pe Felicia Filip care va interpreta, printre altele, câteva melodii din repertoriul Mariei Tănase.

Demonstrații practice de pictură și arte decorative

Evenimentele organizate de Consiliul Județean Gorj, care sunt dedicate împlinirii a 141 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, vor începe joi, 16 februarie, cu vernisaj expoziție pictură „Cu șevaletul prin Târgu Jiu” al artistei Corina Perianu, care se va desfășura la Casa de Cultură din Motru, și lansarea culegerii de folclor literar și muzical „Hora-i obicei străbun”, de Mircea Tutunaru.

Manifestările vor continua vineri, 17 februarie, cu expoziție fotodocumentară „Brâncuși-141 ani de la naștere”, care va avea loc la Biblioteca Județeană „Christian Tell”, după care va urma deschiderea unei alte expoziții de fotografie intitulată „De la Brâncuși am învățat piatra să cânte”, constând în imagini din taberele internaționale de sculptură organizate de-a lungul anilor. În final, va fi lansată revista „Portal Măiastra”, număr festiv închinat Zilei Brâncuși.

Duminică, pe lângă spectacolul extraordinar de la Teatrul „Elvira Godeanu“, vor avea loc demonstrații practice de pictură și arte decorative, la care vor participa cursanți ai Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, sub îndrumarea instructorilor Loreta Nicolcea, Oana Piscureanu și Adriana Vasile.

Totodată, cei prezenți în spațiul neconvențional ales pentru manifestare vor putea să realizeze propriile lucrări de artă plastică sub îndrumarea instructorilor instituției.

 

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.