Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Solista de muzică populară Anemona Ploscaru are 17 ani și studiază la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din municipiul Târgu-Jiu. Născută și crescută în comuna Ponoarele a județului vecin, Mehedinți, Anemona a ales să facă liceul la noi în județ. Pe lângă faptul că are o voce minunată, adolescenta se poate mândri și cu faptul că a compus șase piese proprii pe care le cântă mereu cu drag! „Îmi doresc să fac oamenii fericiți prin ceea ce fac, îmi doresc să muncesc atât de mult încât într-o zi să nu mai fie nevoie să mă prezint! Am plecat de jos ca orice om, însă am visat că o să am în timp numele cunoscut de lumea toată. Muzica înseamnă totul. Atunci când cânt simt că aici mi-e locul! Iubesc ceea ce fac și pun dragoste în tot ceea ce fac, atât în cântece, cât și în toată cariera mea de până acum”, a spus Anemona Ploscaru.

anemona ploscaru 2 anemona ploscaru 3

Iubește lumea satului, căci s-a născut și a crescut în mediul rural o mare parte din viață. Adolescenta Anemona Ploscaru are 17 ani și este originară din comuna Ponoarele a județului Mehedinți, localitate recunoscută în țară grație talentaților interpreți de aici. În prezent, Anemona locuiește în Târgu-Jiu, căci este elevă la Liceul de Arte din oraș. Anemona nu mai are frați, făcând parte dintr-o familie iubitoare. Spune că și-ar fi dorit să aibă un frate, dar îi mulțumește lui Dmnezeu pentru părinții săi minunați. „Studiez în prezent la Liceul de Arte «Constantin Brăiloiu» din Târgu-Jiu, muzică vocală tradițională românească sub bagheta domnului profesor Emil Lăcătușu. Sunt în clasa a XI-a, având-o pe doamna Nicoleta Lăcătușu doamnă dirigintă. Le mulțumesc pe această cale atât doamnei diriginte, cât și domnului profesor pentru tot sprijinul acordat și pentru minunatele lucruri pe care le am învățat de la dumnealor. Comuna Ponoarele are multe frumuseți. Acolo am învățat în primul rând ce este bunătatea, oamenii locului sunt înzestrați cu o mulțime de tradiții și obiceiuri! Acolo am început să cânt, aici am descoperit tainele costumului popular. La Ponoarele se organizează festivalul Sărbătoarea Liliacului. Sunt mândră că sunt fiica acestei zone atât de înzestrate în obiceiuri populare, în tradiții și în monumente de vizitat: Podul lui Dumnezeu, Pădurea de liliac; Peștera Ponoarele, Steiul Ponorii și Bisericuța de sub stei”, a spus Anemona Ploscaru.

anemona ploscaru 4 anemona ploscaru 5 anemona ploscaru

Singura talentată din neam!

Adolescenta povestește că nu a mai cântat nimeni din familia sa. Talentul său muzical a fost o surpriză plăcută pentru toată lumea. Anemona cântă de când era mică și a început devreme cursurile de canto popular. „Nu a cântat nimeni din familia mea, consider că Dumnezeu a vrut ca eu să fiu aceea care să ducă departe cu cinste numele familie în domeniul muzicii! Aș vrea să devin profesor, încă nu m-am gândit în ce domeniu, cert este faptul că îmi plac foarte mult copiii! Am descoperit că am talent muzical la vârsta de 5 ani când fredonam prin casă cântecul «Mă cunoști că-s de la munte», al Angelicăi Stoican. Mama a fost cea care m-a îndrumat pe acest drum și consider că fără ajutorul ei nu aș fi fost astăzi cine sunt! Am început primele mele ore de canto popular la Ansamblul «Bordeiași» din Baia de Aramă, sub aripa doamnei Georgeta Corlan, apoi am fost membră a Ansamblului «Liliacul» din Ponoarele condus cu dragoste de doamna Elena Pătrașcu. Aici am susținut spectacole atât în țară, cât și în străinătate, alături de Ansamblul «Danubius» din Drobeta Turnu Severin. Am avut spectacole în Serbia, Bulgaria, Germania. Când am început cursurile de canto aveam 9 ani. Cântasem la serbările școlare”, a afirmat solista Anemona Ploscaru.

anemona ploscaru imp anemona ploscaru impoi

Se simte minunat pe scenă

Cel mai bine se simte pe scenă sau atunci când cântă la evenimente. Muzica este totul pentru Anemona Ploscaru și nu își vede viața fără a cânta. Promite să muncească din ce în mai mult și să devină foarte cunoscută și apreciată. „Este minunat să vezi cum lumea îți ascultă cântecele și cum te răsplătesc cu complimente care te fac să iubești și mai mult munca pe care o faci! Mai am multe de învățat, dar sunt ambițioasă, perseverentă, îmi doresc să fac oamenii fericți prin ceea ce fac, îmi doresc să muncesc atât de mult, încât într-o zi nu o să mai fie nevoie să mă prezint! În prezent sunt autoarea a șase piese proprii! Eu vin cu ideile la piese și le compun cu ajutorul unui textier cu care colaborez. Am plecat de jos ca orice om, însă am visat că o să am în timp numele cunoscut de lumea toată. Muzica înseamnă totul, atunci când cânt, simt că aici mi-e locul! Iubesc ceea ce fac și pun dragoste în tot ceea ce fac, atât în cântece, cât și în cariera mea de până acum. Cânt la evenimente de aproape 3 ani și sunt solicitată din ce în ce mai mult. Îmi place foarte mult să fac oamenii fericiți, când cânt în mijlocul lor mă simt nemaipomenit, un om împlinit!”, a conchis solista din Mehedinți.

anemona ploscaru 5 anemona ploscaru 7 anemona ploscaru 8 anemona ploscaru 9 anemona ploscaru 67 anemona ploscaru impoi

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.