Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Singurul parc de agrement din județul Gorj se află în localitatea Tismana. Cu ajutorul fondurilor, un întreprinzător privat a pus pe picioare o afacere inedită care atrage turiști dornici de distracție atât din județul Gorj, cât și din alte zone ale țării. În parcul de agrement „Plaiul Castanilor” pot fi desfășurate activități recreative, cum ar fi: tiroliană, tir cu arcul, bungee trambulina, plimbări cu poneii și multe altele. Peste puțin timp, aici urmează să se deschidă și un club de echitație, unicul din județul Gorj.

IMG_9333
Inițiativa amenajării unui astfel de loc îi aparține lui Mihai Jerca, un tânăr din satul Topești. Acesta a aflat de un concurs de idei organizat de Universitatea Constantin Brâncuși și a s-a înscris. Proiectul a început în urmă cu aproximativ un an cu fonduri de la Uniunea Europeană, prin intermediul universității din Târgu Jiu. Parcul a fost gata în iarna trecută, dar, pentru că sezonul se încheiase, activitatea a început în această primăvară. Valoarea proiectului a fost de 25.000 de euro, la care s-a adăugat o contribuție de 2% din partea sa. Familia Jerca mai deține, în același loc, și o pensiune agro-turistică.

IMG_9343
„Parcul de distracții a luat ființă pe un proiect POSDRU. A fost un concurs de planuri de afaceri , desfășurat prin Universitatea «Constantin Brâncuși». În iunie 2015 am demarat proiect și a fost finalizat în luna decembrie. Pentru că era extra-sezon, l-am deschis abia în aprilie. Oferim activități de bungee-trambulină, tir cu arcul, tir cu arme, echitație cu ponei, darts, pin-pong, tiroliană, trambulină și, în curând, o să avem și plimbări cu trăsura cu ponei. Clienții noștri sunt turiștii pensiunii, dar și cei cazați în alte pensiuni din zonă sau din Târgu Jiu. Vin, se distrează și se întorc“, a precizat Mihai Jerca.

Club de echitație

Mihai Jerca nu vrea să se oprească aici și peste puțin timp, în cadrul parcului de agrement, va deschide un club de echitație. „Împreună cu un prieten care are cai antrenați special, dorim să deschidem peste puțin timp un club de echitație, care va fi primul din Gorj. Vom avea trei cai pentru adulți și pentru copii. Va fi un club cu abonament, dar și cu lecții particulare“, a mai spus Mihai Jerca.

IMG_9325
Obiective turistice

În familie, sarcinile sunt împărțite. Astfel, de pensiune se ocupă Constantin Jerca, tatăl lui Mihai. Potrivit acestuia, în zonă există mai multe obiective turistice,cum ar fi o biserică veche de aproximativ 80 de ani construită de meșteri italieni, o biserică din lemn foarte veche, de aproximativ 300 de ani, în care se mai organizează și acum slujbe, precum și și un loc unde pot fi văzuți urșii.

Distribuie:

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.