Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj va organiza la finele acestei săp­tămâni cea de-a XVIII-a ediţie a Simpozionului Naţional „Satul românesc – sat european”. Activitatea este consacrată unor prestigioase persona­lități culturale care au marcat spiritualitatea gorjeană în ultimul veac, dar și celebrării a 100 de ani de la apariția mișcării culturale „Crinul” de pe Valea Jaleșului și a 50 de ani de la înființarea Muzeului Satului din Arcani.

Pe 23 septembrie, la Arcani va avea loc o nouă ediție a Simpozionului național „Satul românesc-sat european”. Organizatorii evenimentului sunt CJCPCT Gorj și Asociația „Jaleșul de Sus” Arcani. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la apariția mișcării culturale „Crinul” de pe Valea Jaleșului și 50 de ani de înființarea Muzeului Satului „Grigore Pupăză” din Arcani. „Muzeul sătesc de la Arcani este, după știința mea, primul muzeu sătesc înființat în România după 1945! Vor avea loc o serie de activități culturale la Arcani, o manifestare importantă care ne aduce din nou în prim planul vieții culturale din România. Vor avea loc lansări de carte, vizionarea unui film și multe altele”, a spus Gheorghe Nichifor, vicepreședintele CJ Gorj.

Cu această ocazie, la Arcani vor avea loc lansări de cărți și publicații apărute la editura CJCPCT Gorj, dar și la alte edituri. De asemenea, invitații la simpozion vor viziona filmul „Nunta gorjenească” și vor asista la intervenții și comunicări susținute de iluștrii invitați.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.