Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La 141 de ani de la naşterea sculptorului Constantin Brâncuși, Direcţia Judeţeană pentru Cultură (DJC) Bihor va marca în mod festiv cea de a doua ediție a Zilei Naționale „Brâncuși”. Astfel, orădenii de la DJC Bihor vor colabora cu reprezentanții Bibliotecii Județene, în program fiind inclusă o inedită expoziție de fotografie.

646x404 Brancusi-coloana-infinita-in-lucru-1

Orădenii sunt așteptați pe 17 februarie, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea pentru a participa la cea de a doua ediție a Zilei Brâncuși. „Vor putea lua parte la vernisajul expoziţiei de fotografii: 90 de paşi cu Brâncuşi pe Calea Eroilor. Evenimentul va avea loc vineri la ora 12, în holul Bibliotecii”, anunță jurnaliștii de la publicația Oradea Online (www.oradea-online.ro).

brancusi-300x300 Constantin-Brancusi-Imagini-Vechi-Targu-Jiu-Coloana-de-lemn

La expoziție va participa și criticul de artă Ramona Novicov, care le va vorbi celor prezenți despre opera şi personalitatea sculptorului Constantin Brâncuși, iar naista Oana Lianu va cânta melodii tradiţionale gorjenești. „Un punct de atracție al vernisajului ar trebui să fie proiectarea de imagini de arhivă din perioada realizării Ansamblului :onumental de la Târgu Jiu”, mai spun jurnaliștii orădeni.

Expoziţia va fi deschisă până de Dragobete, urmând ca pe 28 februarie să aibă loc vernisajul aceleiași expoziții, dar în Gyula (Ungaria).

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.