Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Conducerea Primăriei municipiului Târgu Jiu intenţionează să amenajeze un muzeu în aer liber, unde să  fie amplasate toate lucrările realizate la taberele de sculptură care se organizează anual în oraşul lui Brâncuşi.

Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, a precizat că se caută un loc pentru amenajarea muzeului:

„Lucrările care vor fi realizate la ediția din acest an a taberei de sculptură vor fi amplasate tot pe insuliţa de pe Jiu, dar probabil că într-un an sau doi, insuliţa nu va mai avea capacitatea de a găzdui genul acesta de opere, dar luăm în calcul realizarea unui parc tematic în Târgu Jiu sau lângă Târgu Jiu, un muzeu în aer liber, unde să adunăm toate lucrările din municipiul Târgu Jiu.

Există astfel de precedente nu doar în România, unde poţi să mergi şi să vezi astfel de lucrări. E greu acum să credem că un turist poate să interpreteze o operă care se află în mijlocul unui sens giratoriu. Atunci, trebuie să gândim reamplasarea lor pe ani, cu informaţii despre sculptori şi alte lucruri de acest fel. Interesul este să facilităm accesul turiştilor şi al iubitorilor de artă la aceste lucrări“.

Sculpturile realizate anul trecut vor fi amplasate în perioada următoare

Abia acum s-a trecut la realizarea soclurilor pentru amplasarea lucrărilor realizate anul trecut la tabăra de sculptură. „S-a trecut la realizarea soclurilor pentru lucrările de anul trecut. Indiferent că am avut o întârziere de un an de zile, am ţinut să respectăm legea şi normele în vigoare pentru a amplasa lucrările aşa cum trebuie“, a mai precizat Adrian Tudor.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.