Se lucrează la proiectul de restaurare a castrului roman de la Bumbești Jiu

Se lucrează la proiectul de restaurare a castrului roman de la Bumbești Jiu

- in Arhitectura, Arta Plastica, Slider
1
141 vizualizari

Un arhitect din Drobeta Turnu Severin lucrează la întocmirea planului de restaurare a castrului roman de la Bumbești Jiu, un monument istoric deosebit de important.
Gheorghe Nichifor, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, a precizat că se încearcă finalizarea proiectului până în luna septembrie, pentru a avea șanse mari în vederea obținerii unei finanțări din fondurile Uniunii Europene: „Ne vom întâlni cu un arhitect de la Severin, care proiectează refacerea castrului roman de la Bumbești Jiu. Sperăm că activitatea de proiectare să fie finalizată până în octombrie, pentru a obține fonduri europene. Înfățișarea castrului roman ar fi alta în aceste condiții. Lucrurile nu pot fi spectaculoase dintr-o dată. Lucrările de felul acesta se fac cu migală. Există preocupare pentru a realiza lucruri frumoase în această direcție“.

Castrul roman a fost igienizat

Între timp, autoritățile au organizat o acțiune de igienizare a castrului roman. „Acolo au avut loc lucrări de igienizare ale spațiului care nu au fost deloc ușoare și cu ajutorul Muzeului Județean, care ne-a pus la dispoziție muncitori și specialiși, dar și a lucrătorilor de la Primăria Bumbești Jiu. Deșeurile vegetale au fost în cantități însemnate. Nu s-a mai făcut o igienizare de ani buni“, a mai precizat Gheorghe Nichifor.

1 Comment

  1. Pingback: Se lucrează la proiectul de restaurare a castrului roman de la Bumbești Jiu - Gorj 24

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.