Sculptorul gorjean Paul Popescu a realizat o lucrare de peste trei metri la o tabără din Austria

Sculptorul gorjean Paul Popescu a realizat o lucrare de peste trei metri la o tabără din Austria

- in Arta Plastica, Sculptura, Slider
0
180 vizualizari

Sculptorul gorjean Paul Popescu a participat la un simpozion important de sculptură, care s-a desfășurat în Austria, alături de mai mulți artiști străini.
Tabăra de sculptură s-a desfășurat pe materiale diverse: metal, lemn și piatră. Paul Popescu a participat la secțiunea „Piatră” și a realizat o lucrare de dimensiuni mari, de peste trei metri, care a fost amplasată într-un oraș din Austria. „Lucrarea pe care am realizat-o are o înălțime de peste trei metri și este denumită «Salt» spre cerul Austriei. Este o pasăre, în linia celor pe care le realizez. Lucrarea a fost deja amplasată în orașul Paudorf, o suburbie a Krems, capitală regională”, ne-a spus Paul Popescu.

Sculptorul gorjean a mai realizat o lucrare de mai mici dimensiuni. „După ce am realizat lucrarea, am făcut o alta mai mică de 1,25 metri, care a fost luată de sponsorul principal al simpozionului”, a menționat artistul.

A cioplit o marmură foarte dură

La metal au participat doi sculptori din Cehia și Belarus, iar la sculptură în lemn a participat curatorul taberei și sculptorul român Vasile Soponariu din România. Paul Popescu ne spune că a fost nevoit să lucreze cu o marmură foarte dură, dar, anul viitor, va încerca să aducă un material mai bun. „De la anul o să încerc să aducem pentru această tabără o marmură de calitate mai bună, pentru că s-a lucrat pe o marmură gri din Austria care este extrem de dură și distruge ustensilele. O să aducem marmură din România sau din Italia”, a precizat Paul Popescu.

În urmă cu doi ani, Paul Popescu a câştigat marele premiu al Simpozionul Internaţional de Sculptură Figurativă în Piatră de la Silves, din Portugalia. Lucrarea „Fericit, la soare!“ a câştigat marele premiu al simpozionul la care au participat sculptori din toată lumea. A fost realizată doar prin folosirea unor mijloace tradiţionale, cu dalta şi ciocanul.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.