Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

 art 3 În perioada 1-31 august, Centrul de Cercetare şi Documentare „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu va organiza Simpozionul internaţional de sculptură „Brâncuşiana“, la manifestarea culturală participând sculptori din India, Taiwan, Grecia, Franța și România.

Sculptori din cinci ţări vor fi prezenţi, în perioada 1-31 august, la Târgu-Jiu, pe Digul Jiului. Doru Strâmbulescu, directorul Centrului de Cercetare şi
Documentare „Constantin Brâncuşi“ din Târgu-Jiu, a spus că anul acesta vor participa artiști din India, Taiwan, Grecia, Franţa şi România. Din ţara noastră a fost invitat să participe sculptorul Chifu Panaite. Curatorul Simpozionului internaţional de sculptură „Brâncuşiana“ va fi şi la această ediţie sculptorul artVlad Ciobanu. Cei şase artişti vor primi câte un bloc din travertin sau din marmură, iar după o lună vor trebui să prezinte opera pe care au realizat-o. Aceasta va fi cedată municipalităţii şi expusă într-un spaţiu public din Târgu Jiu. „Sunt sculptori recunoscuţi în ţările lor. S-au bucurat foarte tare când au auzit de Constantin Brâncuşi şi când au auzit că tabăra de sculptură se va desfăşura foarte aproape de operele lui Constantin Brâncuşi, pe digul Jiului, în Parcul Central, ca şi în anii trecuţi”, a spus Doru Strâmbulescu.

Tot în luna august, în ultima săptămână, va avea loc şi Tabără Internaţională de Pictură de la Rânca.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.