Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Joi, 14 iulie 2022, ora 18.00, la Casa de Cultură ,,Friedrich Schiller” din București, va fi lansat volumul de proză scurtă „CÂND VÂRCOLACII SORB LUNA…” al scriitoarei Angela Dina-Moțățăianu, publicat de Editura Biscara.

„A te apleca asupra universului satului românesc, a-i lumina glasul, obiceiurile, credința pare a fi un demers desuet într-o lume în care privirile se-ndreaptă exclusiv spre un citadin aglomerat de gesturi superficiale, sub semnul unei permanente și inutile întreceri cu timpul.

Și totuși, scriitoarea concretizează cu mare bucurie această autoprovocare, crezând în amprenta spirituală a neamului, în puterea lui de regenerare, în tihna traiului patriarhal, fără a-l idealiza însă, fără a-i ascunde neajunsurile”, a precizat Zenovia Cârlugea.

Zenovie Cârlugea, referindu-se la o altă carte dedicată de scriitoare ruralului atemporal, spunea că ,,Proza aceasta încearcă și reușește să salveze <<ce se mai poate salva>> din icoana satului de altădată, o lume în destrămare. ”

Iar Lucian Gruia scria despre autoare că „…alcătuiește din textele ei o frescă a satului românesc răstignit pe crucea istoriei”.

Alături de autoare, vor fi prezenți la eveniment: Pușa Roth, scriitoare și jurnalistă, cea care semnează prefața cărții și Costin Tuchilă, critic literar și redactor-șef al Revistei Culturale Leviathan. Moderator – Sara Mina, editor.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.