Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Scoala PlaneteProiectul educațional „Școala Planetelor” revine la Târgu Jiu în perioada 22 – 26 mai 2017. Programul prezentat la Muzeul Județean Gorj constă în spectacole și lecții interactive de astronomie. Acestea sunt recomandate, în special, copiilor între 4 – 14 ani, cadrelor didactice și părinților. Derularea acestui proiect vine la 36 de ani de la călătoria în spațiu a primului român – astronautul Dumitru Prunariu. Prețul unui bilet este de 12 lei/ persoană.

Proiectul a mai fost derulat în județul Gorj, fiind o reușită. „Datorită numărului mare de solicitări și a succesului avut în luna februarie a acestui an, echipa Școlii Planetelor va reveni în luna mai în orașul nostru, ca o continuare a Nopții Muzeelor 2017, eveniment internațional ce are loc în numeroase muzee din Europa și nu numai. Programul zilnic pentru Școala Planetelor va fi de la ora 9:00 la ora 16:00. Spectacolele vor fi organizate la Muzeul de Artă din Parcul Central și vor avea o durată de 40 minute, iar intrarea se va face pe bază de rezervare. Rezervările se pot face la numărul de telefon 0760/896868”, a anunțat Alina Tița, reprezentant Muzeul Județean Gorj.

Spectacolele se vor desfășura într-o cupolă cu un diametru de 7 metri și o înălțime de 3,5 metri, având o capacitate de 25 persoane. Sistemul de proiecție al filmelor este full HD. „Programul va începe cu un video de aproximativ 15 minute despre culorile Universului, după care va urma o călătorie fascinantă și interactivă printre galaxii și planete. Acest proiect își propune să îmbine educația cu distracția, fiind o alternativă pentru petrecerea timpului liber în familie, dar și o activitate ce este compatibilă cu programa școlară”, a mai spus Alina Tița, reprezentant Muzeul Județean Gorj.

Școala Planetelor s-a desfășurat în mai multe locuri din țară, printre acestea amintind: Buzău, București, Cluj Napoca, Timișoara, Pitești.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.