Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

mu 2Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj, având parteneri Clusterul Inter-Regional pentru Industrii Culturale „Țara Litua”, Academia Internațională „Mihai Eminescu” și Centrul Internațional pentru Artă și Creație Constantin Brâncuși, organizează Școala Internațională pentru Artă „Reflecții ale moștenirii culturale în arta lui Constantin Brâncuși”, manifestare care va avea loc în perioada 20-30 iulie, în localitățile Craiova, Mușetești, Peștișani, Bumbești-Jiu, Târgu Jiu și Drobeta-Turnu Severin.

Pe 21 iulie, în cadrul Bibliotecii Județene Dolj va avea loc deschiderea oficială a școlii Internaționale pentru Artă. „Inițiativa organizării unei întâlniri tematice, a unei veritabile Școli de Vară, așa cum, în mod inspirat, am numit acest demers cultural, este o acțiune pe care am dezvoltat-o în direcția promovării culturii. Cu atât mai mult cu cât anul 2016 este anul Constantin Brâncuși, iar valoarea intrinsecă a operei marelui artist, în particular, dar și nevoia de cunoaștere, protejare și promovare a ansamblului de manifestări și realizări culturale de pe întreg arealul locuit de români, în general, merită o atenție sporită și un efort susținut. Deși constatăm cu toții existența unui vid periculos în această direcție, o neimplicare civică dăunătoare care se alătură valului de ignoranță care tinde să acopere cele mai multe dintre valorile și realizările noastre culturale cu certă și validată valoare universală, sperăm ca prin inițiativa noastră să formulăm un răspuns și o modalitate clară de acțiune în contra curentului de negare, obliterare sau relativizare culturală”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” Dolj. „Prin organizarea primei ediții a școlii Internaționale pentru Artă, Doljul își asumă un rol inovator în a redefini politicile culturale într-un spațiu cultural care nu cunoaște granițe administrative. Anul acesta, Brâncuși este pretextul unei Oltenii culturale”, a spus arh. Mircea Dobrinescu, directorul școlii Internaționale pentru Artă.

Promovează arta și cultura locală

mu 1Școala Internațională pentru Artă este un proiect pilot al Clusterului Inter-Regional pentru Industrii Culturale „Țara Litua” și își propune să promoveze arta și cultura. Anul acesta, proiectul este dedicat marelui sculptor Constantin Brâncuși, contribuindu-se astfel la potențarea obiectivelor asumate de către autoritățile publice prin proiectul „Anul Brâncuși”.

Școala Internațională pentru Artă reunește tineri artiști alături de personalități ale lumii culturale din Moldova, Serbia, Italia și România. Proiectul se bucură de sprijinul Consiliului Județean Dolj, Consiliului Județean Gorj și al Primăriei Bumbești-Jiu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.